Следвайте ни

Отказал се депутат на Слави: Ще излъже хората, ако приеме мандат за кабинет

viber icon

Ако Слави Трифонов приеме мандат за съставяне на правителство, ще излъже избирателите си, на които е обещал да няма нищо общо с партиите на статуквото ГЕРБ, БСП и ДПС, които сега искат да подкрепят кабинет на "Има такъв народ".  Затова е много по-вероятно да се върви към нови избори. Това заяви Николай Радулов, който беше избран с листата на ИТН за депутат, но се отказа от мястото си в новия парламент. Бившият секретар на МВР в правителството на Иван Костов и професор по национална сигурност в Новия българския университет беше сред експертите, представени официално от ръководството на "Има такъв народ" в края на февруари. Той беше посочен като водещ експерт в сектора по вътрешна сигурност заедно с бившия офицер от НСО Светлин Стоянов и експертът по сигурност Николай Бойчев.

Радулов обяснява, че е решил да се откаже да става депутат, защото новоизбраното Народно събрание ще има съвсем кратък живот. "Цялата тази работа ще продължи 3 седмици и ще се занимават с Изборния кодекс, по който аз не съм експерт. След това ще има служебно правителство", прогнозира Радулов пред "Дневник".

Той твърди, че няма никаква интрига, нито скандали с партията, на която остава член. Нямал и никаква информация какво смята да предприеме ръководството й, което до този момент не е коментирало бъдещите си действия.

Радулов обаче прогнозира, че предсрочните избори са неизбежни. "Ще излъжем избирателите си, ако приемем мандат за кабинет. Няма да можем да изпълним нищо от това, което им обещахме", смята бившият шеф в МВР. Според него да се състави правителство от трите анти-ГЕРБ формации е невъзможно и проблемът е подкрепата от статуквото.

"Ще трябва да опитваме отново и отново и да изпълним волята на хората, които гласуваха за нас", заявява Радулов, който смята, че няма нищо фатално да се правят избори едни след други. Не се ангажира и с прогноза дали ще има прегрупиране на анти-ГЕРБ партиите при бъдещ парламентарен вот.

При бъдещи избори той щял отново да влезе в листите на "Има такъв народ". Дотогава щял да използва времето си да поработи върху програмата и по-точно как ще става цифровизацията в сектор "Сигурност".

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Мирише та не се трае от чистота комунистическа

Мирише та не се трае от чистота комунистическа

12.04.2021 | 11:58

Да бе Бебето реве та се къса от яд че ще папка само някви дваесетина дена дупетатска заплата Га сте такива чисници и са почиствате Сменете и лигавника на Манолчо и той е много оцапан от папкане И памперса на Бебето Мирише Направо вони

Отговори
2 0
Валентин ангелов

Валентин ангелов

12.04.2021 | 11:03

Радулов , и ти си от боклуците от МВР и ДС .Нямате място в управлението на държавата.Вашето място , на всички от магнаурската школа е в затвора , за разсипията в България , убийствата , кражбите , продажбата на Националия суверенитет , демографския срив и пр.и пр.

Отговори
5 1
Нина

Нина

12.04.2021 | 10:56

За съжаление т. н. професор да не търси оправдания в бъдещи действия на ИТН. Повече от сигурно е, че партиите на статуквото ще спечелят много повече от 50% и тогава... Лесно е да се прави шоу пред лумпени, трудно е да се управлява. Само една полза за избирателите, че Иван Костов и обкръжението са били до един в БКП и тяхна креатура днес е Демократична Бг.

Отговори
2 3
Кака Курнела Удобната

Кака Курнела Удобната

12.04.2021 | 09:54

12 години БСП беше и е най удобната опозиция на Тиквун която му пазеше гърба в критични за него моменти В знак на благодарност пък Той Тиквун назначаваше техни хора в бордове Верно малко ама достатъчно да не заслабнат хептем и да му са под ръка Примера за единодушието по въпроса за партийните субсидий е достатъчно доказателсктво

Отговори
3 5
Съгласен

Съгласен

12.04.2021 | 08:58

Статията наистина е поръчкова. Конституцията на Република България повелява ИТН да ПОЛУЧИ МАНДАТ!!! Какво ще прави с него след това, има 2 варианта. 1. Да го върне веднага. 2. Да опита да състави правителство, което да го предложи за гласуване в НС. Всичко друго е Гербоугодно чесане на езици

Отговори
6 3
Асс

Асс

12.04.2021 | 08:50

БСП не е към статуквото от десетилетия и положи усилия да се е прочисти от внедрени гербаджии. Още една поръчкова статия или изкривена новина.

Отговори
3 12

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?