Следвайте ни

Нинова: Ако ни потърсят от "Има такъв народ", ще ги подкрепим ВИДЕО

viber icon

Ще подкрепим правителство на втората политическа сила „Има такъв народ“, ако ни потърсят за консултации. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова на консултациите при президента Румен Радев.

„БСП има последователна политика и ясни решения по всички въпроси. Смятаме, че сега е необходимо да се състави стабилно правителство предвид социалната, икономическа и здравна криза“, заяви Нинова. Тя добави, че правителството на „Има такъв народ“ ще бъде подкрепено при 4 условия.

Държавният глава не изключи, да бъде връчен трети мандат. Лидерът на БСП отговори, че ако се стигне до връчването на трети мандат и партията го получи, „ще съберем колективните органи на БСП и ще решим“.

Президентът Румен Радев заяви, че консултациите с БСП са важни по две причини.

„Първата, защото хилядите български граждани, които ви подкрепиха на изборите, са с надеждата за една по-социална и по-солидарна България. Втората, вашият опит и традиции са много важни за намирането на баланс между изключително амбициозния план за законодателство в новия парламент и очертаването на времевия хоризонт за съставяне на правителство със сериозна парламентарна подкрепа“, отбеляза президентът.

Той също така подчерта, че бъдещото правителство не може да бъде плод на безпринципни коалиции.

„Тук виждам вашата роля, с вашия и опит да търсите приоритети, ясни цели, отговорност чрез активен диалог. НС е гарантът, който ще произведе новия кабинет“, каза още Радев, обръщайки се към Нинова.

 

Коментари (2)

Къде скрихте коментарите под другата статия "И ние не ви харесваме"?

Къде скрихте коментарите под другата статия "И ние не ви харесваме"?

19.04.2021 | 12:06

Къде скрихте коментарите под другата статия ? 19.04.2021 | 12:01 Къде скрихте коментарите под другата статия "И ние не ви харесваме", лакеи на СИКаджийските КАДЕСАРСКИ МУТРИ? Нека ЕВРОПА ГЛЕДА! На 111-то място по Свобода на Словото - и още копаете надолу, МИСИРКИ проклети!

Отговори
4 1
Gele

Gele

19.04.2021 | 11:53

Koi shte te podkrepi? Veche I za ebanie ne stash darta si.

Отговори
4 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?