Следвайте ни

Депутати на тезгяха: ако не са свестни, поне да са известни

viber icon

Легенди от футбола и шоуто налазиха изборните листи 

Очертават се избори, които съвсем ще ни приближат към електората на Древния Рим. Ако досега повечето кандидат-депутати обещаваха да се грижат за хляба на избирателите, сиреч да им осигурят по-богата трапеза, в момента се задават лица, които със сигурност ще осигурят зрелищата. А „Хляб и зрелища“ е изпитана формула, показваща своята ефективност вече 2000 години. Дано само държавата не последва съдбата на Древния Рим, защото се очертават доста кандидати за варвари, а още повече - за патриции.

 

Слави отприщи потайните мераци на шоумени, миски, плеймейтки, чалгари и чергари от развлекателния бизнес да влязат в най-сталинистката сграда в България и под неизчегъртаните още петолъчки да оправят демокрацията. А тя, демокрацията ни, и на младини си беше дашна, пък сега, когато прехвърли трийсетте и  се появи първият <210> бял косъм, хептен няма да се опъва, предполага се. Още повече ако попадне в ръцете на шоумени, които могат да подходят към нейните прелести атрактивно, с финес, а не да <210> се изредят като бившите ченгета от ДС, недодяланите мафиоти и обикновените примитиви, накипрени като сгодени цигани за свалката с нея. 

И така, идва Слави Трифонов, но срещу него се изправя бившият му съдружник и идеолог на шоуто Любен Дилов-син. Ред е на сценаристите, на лицата от балета, и изобщо на заетите в зрелищната индустрия. Очаква се професионалните шоумени да покажат какво могат на заетите в политическата индустрия, дето досега населяваха парламента и от мандат на мандат правеха нефелни опити да разсмиват народа. 

Кристина Димитрова, бившият й мъж Агент Тенев, Искрен Пецов и Жени Калканджиева трябва да дърпат гласове за ВМРО

 

Иначе вот 2021 няма да покаже нищо ново под слънцето

Още при Бай Тошо силните на деня обичаха да са обградени от хора на изкуството и спортисти. Нямаше как прохождаща актриса или певица да откаже танц с някой старец от ЦК на БКП. Защото той осигуряваше я апартамент, я по-бърз ред за лека кола. 

Същото и със спортистите. Олимпийски и световни шампиони се снимаха чинно с Първия и обкръжението му. Защото им уреждаше щат към МВР или БНА, разрешение за работа срещу долари в чужбина.

32 години по-късно колелото се завъртя, шоубизнесът и спортът отново са в първата редица до политиците. Този път за парламентарните избори.

 В отчаян опит да прескочи 4-процентовата бариера, коалицията Марешки-Симеонов удари конкуренцията в земята. Под наем пристигнаха две легенди на българския футбол и в частност на ЦСКА - Димитър Пенев и Петър Жеков.  Жеката е на 76 години, Пената ще ги направи скоро. И двамата имат куп болежки, а бисерите им веселят отдавна публиката.

Според футболните клюкари двамата са престанали да бъдат легенди на щат при Гриша Ганчев и бързо са приели офертата на Марешки. А тя е била бензин и лекарства на воля плюс добър кеш. Както се казва, последно 10.

Пената дори беше честен в тв интервю - пристанал на Марешки, щото не му позвънили преди това ГЕРБ или БСП. Това се казва последователно политическо мислене.

Така с комшията си от тузарската улица „Чехов“ в столицата

отново са легенди на щат, но с друг плащач.

Сеирът с Пената, Жеката и техните бисери е гарантиран, но със сигурност не и гласовете на червените запалянковци. Нещо повече - Гриша Ганчев толкова се стресна, че чак се разграничи в изрична декларация от депутатските напъни на Стратега, почетен президент на ЦСКА.

Да не забравяме катастрофалния пример с Александър Томов, който преди време набута Жеков и Якимов по своите листи, но взе гласове в рамката на статистическата грешка. 

БСП също заложи на футболните козове, но го играе по-хитро. Червените вкараха бившите съперници на терена Христо Марашлиев и Емил Велев- Кокала в един избирателен район в София. В него е и „Герена“, и „Червено знаме“. БСП иска да спрет​не  вътрешно състезание кой има повече фенове в 24-ти МИР - Левски или ЦСКА? Кокала или Марата? Звучи хитро. Но.

Само преди няколко години пълен провал в „Поду​яне“ претърпя не друг, а Радостта на народа, вторият най-обичан левскар след Гунди - Гиби Искренов. Как да е иначе, след като беше кандидат за районен кмет от ДПС.

В Пловдив на четвърто място в червената листа е местната легенда Георги Георгиев-Гецата, който с френския си стаж в Мюлуз става и за евродепутат. В списъка на футболистите, които са тотален хит на тези избори, трябва да добавим и Веско Минев. Той пристана на ГЕРБ-Пазарджик, макар и на неизбираема позиция. Но кой знае!

Виж,

спортната армада извън футбола със сигурност има повече  шансове

от Пената и Жеката. Борецът Дани Александров е втори в листата на ГЕРБ-Кюстендил, а световният шампион по шахмат Антоанета Стефанова е втора в Пловдив-град в списъка на "Има такъв народ". 

За спортна фигура може да мине и журналистът Люба Пашова. Бившата Мис Кюстендил е четвърта в листата на ГЕРБ в родния си град и с малко късмет може да украси парламента.

Ако някой може да се конкурира по ексцентричност с листите на Марешки-Симеонов, то това е ВМРО. Партията е на кантар за парламента и явно прави отчаяни опити да привлече всеки глас. 

„Войводите“ вкараха в листите бившата Мис България Жени Калканджиева, която напоследък е известна единствено с комшийските скандали, агент Иван Тенев, нудиста музикант Искрен Пецов плюс певицата и бивша футболна съпруга Криси Димитрова. Последните трима се оказаха членове на малка партия, ама кой да го знае това.  

Петър Жеков е част от футболното нашествие в листите

Да не забраняваме, че към шоу четата на ВМРО се присъедини иначе доста сериозен човек и актьор като Ернестина Шинова, съпругата на евродепутата Андрей Слабаков.

Какво ще донесе  този тюрлюгювеч на Каракачанов и компания? Повечко шум по медиите, другото не е ясно. Освен Искрен Пецов да забие „Кайман ме гони кайман“ на избирателите, които си чакат старите шлагери за Тодор Александров и Яне Сандански.

Сигурно е, до 4 април ще се нагледаме на всякакви панаири. Дори не е за мислене какво ни чака, ако Пената или Жеката влязат по някакво чудо! Представяте ли си,  ако единият от тях като най-възрастен трябва да открие с реч новия парламентарния сезон! Народът ще се смее 4 години!

Ех, Слави, как не се сети да пуснеш Гацо Бацов по шорти и тумбак на първо място в цяла България! 

Автори КРАСИМИР ДИМОВСКИ, ИВАЙЛО ЙОЛЧЕВ

 

Стратега от Мировяне като бъдещ доайен на парламента:

Откривам новото ХиксЕлВе Народно събрание

Димитър Пенев мина в отбора на Марешки

Ако бъде избран за народен представител, Димитър Пенев най-вероятно ще е най-възрастният депутат в следващия парламент. И като доайен на него ще се падне честта да открие първата сесия. Не бихме се бъркали в работата на пиарите, но познавайки речника на Пената и умението му да реди думите в изречения, си представяме как би изглеждала историческата реч.  

Например: 

Уважаеми колеги и колежки,

Ей, то много жени тук...  

Казаха ми, че съм бил най-стар и трябвало да открия новото ХиксЕлВе (XLV) Народно събрание. Абе... гледам тук онова в ъгъла - хубаво, това отпред - и то.  И третото там е добре. Имам още око за тези работи.

Но щом казвате - най-старият съм. Вие сте учени хора, висшисти. А съм  прост политик, що да не ви вярвам. Само се чудя това ХиксЕлВе ще работи ли като беемвето на Емо Костадинов едно време по немски точно, или няма да изкара гаранцията. Макар че то 4 години е много време, за цяло европейско. Гаранция Франция. Като ги помня от Парк де Пренс, то една Франция... Но тогава ние бяхме много силни -  Ицо, Любо, Балъка, Боби, Туньо, Гецата. Те да бяха тук сега, да видят какво ги чака онези в Брюксел и тази Меркел. Айн-цу-цвайн-цу-трайн-дрън. 

А, ама той Гецата е тук. И онзи Митко, на Боби какъв му беше... 

Та с тях и вас, другите, сме се събрали да направим коренен поврат, на 360 градуса, на нещата, за да почнат да стават. 

Сега трябва да се (минутно мълчание)... написали са ми една дума, онова с ТКЗС-то нещо  беше. А... кооперираме. Та трябва да го направим това със съседите, защото на нас се е паднала честта да сме европейските шампиони на Балканите. И да ги теглим напред.  

И най-накрая да се обединим с Македония. Ако не в друго, поне срещу градушките. Че много зарзават отиде и миналото лято. Те произвеждат отлични ракети, а ние сме добри да хвърчим в облаците. Силно ще е. Ние също правим ракети. Колегата Кошински в Локомотив Пловдив също прави ракети. Та, за да останем световна сила, трябва да се обединяваме. 

Не можах да чуя изявлението на президента по радиото, тъй като бях в провинцията, но ви приветствам и аз. Работете и знайте, че силата е в Съединението. Макар че от едно такова късо съединение във Виноградец преди години ми изгоря зимнината, дето тъстът и тъщата я затваряха цяло лято. Но пък без  бурканите рейсът остана празен и тогава взех Владо Манчев. 

Той къде е сега? 

Хубаво момче. И булчето му хубаво. Ама то май го заряза...

Абе вие си знаете. Излизаме и ги почваме - закони, кризи, няма мърдане.   

Обявявам ХиксЕлВе Народно събрание за открито. Взимайте думата и говорете.

Ние с Жеков и Гецата ще отидем до барчето, че ми пресъхна устата. 

Автор ЮЛИЯН АНГЕЛОВ

 

Ако беше жив  

Мильо трудно щеше да си закопчае рейтинга

Предизборните листи в Пловдив стоят някак постно във вълната от певци, шоумени и спортисти, напълнили списъците по другите места. 

На пръв поглед изборът е оскъден.  Нямаме известно местно шоу, нито местно списание „Егоист“, нито местен Нойзи. Тоест имаме си  егоисти, които правят малки шоута в местната власт и парламент, ала те не могат да надскочат провинциалната си нагласа и да се конкурират на национално ниво.

Затова можем само да съжаляваме, че липсва един нов Мильо, с чиято статуя си правят селфита на Главната. 

С прочутата си мъжественост с антични размери той не само щеше да бъде заявка да оправи демокрацията така, че тя да стане най-задоволената демокрация в ЕС, но можеше да оглави и няколко листи вкупом, давайки достоен отпор на софийската шоу вълна. А и по спомените на градските кокони Мильо е нямал колебание с рейтинга, който държал в гащите. Независимо от чара на женския електорат срещу него. Това пък му гарантирало слава и нестихващ интерес. И то по времето, когато имаше само една телевизия, никакви социални мрежи, а младите хубавелки с плеймейтски таланти бяха претопени до обикновени труженички.

 

Любимец 13 в парламента

Тодор Колев повлече крак, Азис и Хиподила артисаха

Екзотични лица от сферата на музиката, шоуто, сцената, спорта оцветяват българската политика от години. Някои от тях издрапаха и до парламента, други останаха с мерака си.  

Предизборният коз на ГЕРБ Любен Дилов-син има солиден опит и като депутат, и като общински съветник. Обигран е и в коалиционните игри, съюзници са му били от Надежда Михайлова и бившите царисти нововремци до Николай Бареков. 

Перкусионистът и певец Калин Вельов ту влизаше, ту излизаше в 44-тото НС. Процедурни спънки заради напуснали негови колеги и министри му попречиха да пробва да прокара амбициозна програма за бонифициране на българската култура. Вельов обаче постави куриозен рекорд в парламентарната ни история -наложи му се да напусне депутатската банка за трети път в разстояние на 40 дни, през което време на два пъти положи клетва като народен представител. 

Депутат в отиващия си парламент е известният кикбоксьор Владимир Вълев-Питбула, спечелил и световната титла.

Изключителен магнит се оказва политиката за вокалиста на група "Хиподил"  Светльо Витков, лидер на "Глас народен", която участва в предсрочните парламентарни избори през май 2013 г. и октомври 2014 г. Партията му успя да мине границата от 1% и двата пъти.  

Витков беше и кандидат-президент на изборите през 2011 г. и 2016 г.  Искам да бъда държавен глава, първо - защото държа на държавата, и второ - имам хубава глава, казва музикантът. 

А не устоя на изкушението да седне на депутатската банка в VII Велико народно събрание в зората на демокрацията дори един от най-успешните ни актьори Тодор Колев - комик, музикант и шоумен. Помним го от над 40 игрални филма, сред които „Цар и генерал“, „Козият рог“,  „Двойникът“, „Опасен чар“, "Господин за един ден", както и като водещ култовото предаване „Как ще ги стигнем... с Тодор Колев“.

Замалко не се появи на парламентарната трибуна чалга звездата Васил Боянов- Азис, за да изпее на опонентите си "Напипай го". Ромският славей беше избран за почетен председател на ПД „Евророма“, но не успя през 2005 г. да стане депутат. 

Автор ХЕНРИЕТА ГЕОРГИЕВА

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

888999

888999

25.03.2021 | 18:19

Доходна работа за четири години - нали нямат доходи и осигуровки

Отговори
0 0
МАМИН ВАНКО

МАМИН ВАНКО

09.03.2021 | 08:49

А ВАНКО МАМИН ? ВМЕСТО ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА ГО РАЗСЛЕДВАТ ЧАК СЕ НАРЕДИЛ ДО БОЙКО . ЕДИН ДЕН ШЕ СИ ПЛАТИТЕ КРАДЦИ ДОЛНИ . ПЛОВДИВЧАНИ СЪБУДЕТЕ СЕ И ДА ГИ ИЗХВЪРЛИМ.

Отговори
6 0
МОШЕННИЦИТЕ

МОШЕННИЦИТЕ

09.03.2021 | 08:45

СЕРВИТЬОРКАТА ЗДРАВКА ГЕРБ ? ВЛАДО КИСЬОВ ВМРО ? НАЛИ ЕИЕ СЪЗДАДОХТЕ СЪЮЗ ЗА ПЛОВДИВ ЗА БОРБА СЪС СТАТУКВОТО ? КАК ЩЕ ГИ ОБЯСНИТЕ НА ИЗЛЪГАНИТЕ ВИ ИЗБИРАТЕЛИ ? ПАДЕНИЕ,ПАДЕНИЕ,ПАДЕНИЕ . КОПАЕТЕ ДЪНОТО

Отговори
6 0
Валентин ангелов

Валентин ангелов

06.03.2021 | 13:44

Ненормалници , не ви ли увряха кухите кратуни !!?? Футболисти , пожарникари , артисти и музиканти , не стават за нищо.Докога с тези експерименти , простаци , докога ????

Отговори
33 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?