Следвайте ни

Без кандидат на СДС в листата на ГЕРБ в Пловдив

viber icon

Коалиционният партньор  СДС  няма да има  представител в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ за Пловдив.  Доскоро на сините беше определено пето или шесто място и се говореше, че ще го заеме Пламен Юруков.  

Ръководствата на ГЕРБ и СДС обаче се договориха  на избираемите места под тепетата да бъдат само активистите на партията на Борисов. От 2009 г. насам ГЕРБ всеки път печели всички избори в Пловдив, затова в централата са преценили, че имат потенциал да се състезават сами в 16-ти многомандатен избирателен район /МИР/.

Бойко Борисов твърдо ще поведе листата. След него се нареждат депутатът Вежди Рашидов и областния координатор на партията Иван Тотев, следвани от  Радомир Чолаков, депутата Спас Гърневски, председателят на Общинския съвет  Александър Държиков и шефката на пловдивската Дирекция "Социално подпомагане" Надя Танева.  

За водач на ГЕРБ в Пловдивска област почти на сто процента е утвърдена областният управител Дани Каназирева.

Опашки се задават за регистрация на кандидат - депутатските дни  на 2 март, когато изтича срокът. 

Нито една партия и коалиция, решили да се включат в надпреварата за държавната власт, не е внесла до този момент списъци на своите претенденти за Народно събрание в 16-та и 17-та РИК за Пловдив и областта. 

Районните избирателни комисии на Пловдив и Пловдивска област ще работят и през уикенда, казаха председателите на 16-та и 17-та РИК Илиан Иванов и Дарина Тодорова. 

От 5 март започва предизборната кампания, тогава е и последното заседание на 44-то НС. 

Предполага се, че ГЕРБ ще внесе своята листа за Пловдив в понеделник, след като кандидатите представят необходимите документи. 

На 1 март трябва да се регистрират и членовете на секционните избирателни комисии /СИК/. За двата района те са над 800. Списъците ще се подават и в РЗИ - Пловдив за ваксиниране на желаещите участници в СИК. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (13)

Иб. ТОТ'ЕВ, люби'мец на пловдивските данъко'платци, ПРО'ВАЛЯ  ЛИСТАТА

Иб. ТОТ'ЕВ, люби'мец на пловдивските данъко'платци, ПРО'ВАЛЯ ЛИСТАТА

26.02.2021 | 22:26

Крадли'вият Клеп'тоКр'ат ИМПЕ'РИАЛ'истът мам'ин дето не само прокура'турците, ами и всяко детенце в Града го знае като ПАН'ДИЗчия = едвали ще предизвика Бурна Избо'рна ПОБ'ЕДА. По-вероятно е да се отдръп'нат даже по-съвест'ните му съ-парти'йци (както една Кака в 15:37 часа). То няма да може всеки път с РО'МИ ПОД СТР'ОЙ към урните, щото на 4/4 може даже и гражда'ните да гласуват!

Отговори
4 0
Сик

Сик

26.02.2021 | 20:00

Листата на Герб е пълен провал. Всичките са за затвора.

Отговори
4 2
Иман

Иман

26.02.2021 | 19:14

Стаменов е номинирал лично Надето от с. Баните ! Нисой не е гласувал за нея Сина и работи ва хранилка в Централен. Хората са недоволни Борисов нали каза че ще предлагаш млади? Порнография.

Отговори
7 3
Бивш  седесар

Бивш седесар

26.02.2021 | 18:44

ГЕРБ е по комунистическа партия от БСП и не мога да проумея с какво привлече толкова дясномислещи, зомбирани ли са или са слепи. Да гласуваш за партия която се управлява еднолично от наследника на Живков е повече от простотия Спасе.

Отговори
6 3
Сик

Сик

26.02.2021 | 19:58

каква ти дясна партия, ти виж къде ходи мутрата и кой му се радва - единствено най-бедните помаци от Родопите. Тоя не смее да се появи в голям град.

Отговори
4 2
Редова от  ГЕРБ

Редова от ГЕРБ

26.02.2021 | 15:37

При тази листа в Пловдив да идва Бойко да прави кампания. Този Радомир от къде го изрови ? Ами Веждито дето не сме му видели веждите в Пловдив ?С такива парашутисти в листата ще му е трудно на Бойко. Защо ни караха да правим номинации. Никой не ее номинирал Радомир нито Веждито съмнявам се и за Държика дали е номиниран и от колко члена. Б.Б тази партия заприлича на БКП .Дори и членовете на ГЕРБ не са мотивирани да гласуват за ГЕРБ с тази листа и начина по който е съставена без да се съобрази с номинациите на членовете.. Аз съм членка на ГЕРБ но при тази листа няма да дам гласа си за ГЕРБ.

Отговори
10 3
СТАВРИ ЧАКА

СТАВРИ ЧАКА

26.02.2021 | 13:12

КОЛКО УМНО БОЙКО ГЛЕДА ПРОСТИЯ ЗДРАВКО...Е ГА ТИ ПОЛИТИЦИТЕ Е ГА ТИ КМЕТОВЕТЕ ..... ЗА НИКАКЪВ Ч.ЕП НЕ СТАВАТЕ...САМО ЗА БАЙ СТАВРИ...ГУСТОООО...

Отговори
10 5
Орисия

Орисия

26.02.2021 | 11:37

Отваряйте по-бързо заведенията да се напием.

Отговори
6 3
Незнайния воин

Незнайния воин

26.02.2021 | 11:35

"Коалиционният партньор СДС няма да има представител в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ", защото нямат подходящи метреси за кандидатура. Я питайте Надето и Здравчето, колко усилия им е отнело.

Отговори
14 3
ОТСТРЕЛ

ОТСТРЕЛ

26.02.2021 | 11:30

АЛООООО

Отговори
3 3
ОТСТРЕЛ

ОТСТРЕЛ

26.02.2021 | 11:29

МА ТО НЯМА сдс В ПЛОВДИВ ...ТО ЦЯЛОТО СДС В ДЪРЖАВАТА Е ЕДИН ФАЙТОН ОГЛУПЯЛИ СТАРЦИ ЗАЕДНО С КУЧИЯША...... АБЕ ИМА И ДРУГО ЩО ДА ТИ ВЛИЗАТ БОЙКО В ЯЛОВОТО УПРАВЛЕНИЕ КОЕТО ЗА СЛЕДВАЩИЯ ПАРЛАМЕНТ Е СУПЕР СПОРНО....ЩО ДА СИ ГЪРМЯТ ПАТРОНИТЕ....ТАМ СА ЛИСИЦИ МОЖЕ ДА СА ДВЕ НО СА КАЧЕСТВЕНИ ЛИСИЦИ....

Отговори
11 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?