Следвайте ни

Зловеща прогноза! Всеки българин ще загуби близък с COVID-19

viber icon

Зловеща прогноза даде един от прочутите български лекари. Уви, може да му се вярва. 

Цифрите за заразените с коронавирус след още две седмици ще бъдат коренно различни. Това каза в предаването „Лице в лице“ по БТВ проф. Николай Габровски, заместник-директор на „Пирогов“ и заместник-председател на БЛС.

„Един от основните аргументи на много хора е, че не били виждали болен от коронавирус. Ако случайно някой от вас все още няма познат от своя близък кръг, който се е разболял, то в следващите две до три седмици най-вероятно ще има.

До края на годината вероятно всеки един от нас ще познава някой, който е починал от COVID-19“, шокира проф. Габровски.

„Абсолютно сигурно е, че във всички болници в страната ще има откривани нови и нови случаи на COVID-19“, на мнение е той. „Коронавирусът започва да завзема все повече и повече територии. Навсякъде се случва едно и също и тези факти са изключително обезпокоителни“, коментира медикът.

Според него тъй като страната ни се е справила добре със ситуацията през март, много хора са решили, че такъв вирус няма. „Тази инфекция не само, че съществува, но тя се и разраства. Успокоихме се твърде много и затова сега влизаме в този зимен сезон с летящ старт“, каза зам.-директорът на „Пирогов“.

„Знаете, че има такава теория, че вирусът се променя, така че да не убива своя носител. Разпространявайки се сред населението в някаква степен има интерес ние да сме живи. Надявам се, преминавайки през населението, той да атакува малко по-малко нашия организъм. Засега обаче това е само предположение.

Факт е обаче, че този наплив към високоспециализираните звена за интензивни грижи не е толкова тежък, колкото беше през месеците март и април навсякъде по света“, посочи проф. Габровски.

Според него децата трябва да ходят на училище при ред и контрол. Той бе категоричен, че трябва да минем заедно през тази криза, а ключовата дума е „солидарност“. Трябва да бъдем и по-спокойни, по-дисциплинирани и да спазваме правилата.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (17)

Доктор

Доктор

23.10.2020 | 15:52

Габровски моля дискутирайте защо в центъра на епидемията-Китай се отчитат ежедневно най малко заразени?Ваши колеги допуснаха че вирусът е тунингован в лабораторни условия!Значи има мдици по света които знаят какво да се прави.Защо в България мдиците се държат като полицаи и размахват вируса като плашило?Ако държите толкова много на дисциплината, защо има заразени и починали лекари.Моля не търсете оправдания а запретнете ръкави и си припомнете клетвата която сте дали!

Отговори
3 1
Сандокан

Сандокан

23.10.2020 | 13:35

И ДРУГИ ДАВАХА ПРОГНОЗИ КАК ЩЕ СЕ ТЪРКАЛЯТ ТРУПОВЕ .....ЦЕЛТА НЕ Е ЛИ ВСИЧКИ ПО КЪЩИТЕ , СТРАХ И ГЕРБ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ ОТ ТУК ДО КРАЯ НА СВЕТАААА !!!

Отговори
1 1
Куку мику

Куку мику

23.10.2020 | 09:31

Ви Анан от компетентни доктори повече от врачки затвор ефективни присъди за доктори който говорят за масов мор!!!Но БГ ги правят министри!!!Олигофрени!!!

Отговори
4 8
Киро

Киро

23.10.2020 | 09:28

Преди 100 години без никакви мерси /карантина, дистанция, маски лекарства и пр./ е взел 60 милиона жертви. Още говорете каква конспирация е тоя вирус.

Отговори
8 3
Кокооо

Кокооо

23.10.2020 | 09:19

Котката ми умря и никой не я тества а аз си мисля че беше тоя китайския вирус

Отговори
3 7
Възмутена

Възмутена

23.10.2020 | 08:28

Започвам да си мисля,че насила искат да унищожават хора....за да е толкова сигурен.Ако тази статия я прочетат ученици ......ще се депресират!

Отговори
5 6
Страхилова

Страхилова

23.10.2020 | 07:39

При тия ........ мерки за овлдяване на пандемията и при тази болна здравна система, напълно му вярвам!

Отговори
10 4
Чефо

Чефо

23.10.2020 | 07:03

Жалко за Топлофикация,ЧЕЗ,Софийска вода,докторите с по 50-100 прегледа,банките с кредитите...

Отговори
3 3
alex

alex

23.10.2020 | 05:55

Google непрекъснато плаща от $ 27485 до $ 29658, за да направи снимка в мрежата от вкъщи. Присъединих се към това действие преди 2 месеца и спечелих $ 31547 през първия месец от това действие. Мога да кажа, че животът ми се подобри напълно! Погледнете го какво правя ===>>>www.Selfmax5.com

Отговори
1 6
Граматиков

Граматиков

23.10.2020 | 05:48

Човекът си е зле. Не е виновен за това. Виновни са тези, които му дават трибуна.

Отговори
7 12

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?