Следвайте ни

Заразената д-р Дариткова: Все още нямам никакви симптоми

viber icon

Надявам се другите парламентарни групи да подкрепят предложението ни за премахване на държавната субсидия на партиите за периода на извънредно положение. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.

Тя отчете, че няма никакви симптоми и се чувства добре.

"Така както би трябвало да премине заболяването при 80 % от заразените според данните от СЗО. В тази връзка беше ревизирано и становището на СЗО по отношение на изискването на носенето на предпазни маски.

Разумно е всички да носят, защото не съм допускала, че съм болна, макар да съм работила в кабинета си и в парламента", изтъкна още д-р Дариткова пред БНР.

Тя посочи, че от Изпълнителната комисия на ГЕРБ са реагирали светкавично и са приели решение депутатските заплати да се замразят на нивата, които са от 2019 г.

"Знаем, че те са обвързани с увеличението на средната работна заплата за страната.

С депутатските заплати са свързани заплатите на премиера, президента и на около 600 човека в държавата. Сега е важно да покажем съпричастност и тази съпричастност се надявам да не бъде тълкувана като популизъм.

Затова взехме решение да правим дарение половината от основните заплати на депутатите в специална сметка, която ще се разкрие и ще има възможност да се насочват тези дарения в различни региони на страната според заявените потребности.

Ние вече направихме такова дарение в Министерство на здрвеопазването и сметката, която е за подпомагане на всички медицински дейности, свързани със справяне с епидемията.

Предложението за премахване на държавната субсидия на партиите за периода на извънредното положение е вече направено от моите колеги в рамките на предложенията по Закона за мерките и действията по време на извънредното положение и се надявам и другите парламентарни групи да го подкрепят в зала", каза още д-р Дариткова.

Тя посочи, че в този момент е важно да се покаже съпричастност и да се демонстрира общото желание за излизане от кризата.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Алоо

Алоо

05.04.2020 | 13:54

Айде покрива се там, лекува се ма! Нали си "болна"?

Отговори
1 0
Николов

Николов

05.04.2020 | 12:10

Нека се премахнат субсидиите и на Национално представените организации, а не само на партиите

Отговори
0 0
Николов

Николов

05.04.2020 | 12:06

Нека да се премахнат и държавните субсидии и на Национално представените организации, а не само на политическите партии

Отговори
0 0
Поповски

Поповски

05.04.2020 | 11:41

Да се оправя, бързо. Жива и здрава, да е!

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?