Следвайте ни

Проблем на КПП-тата: Стотици нерегистрирани живеят в селата до Пловдив

viber icon

Кметовете от селата край Пловдив са на крак от рано сутринта. Кметствата и местните служби ГРАО ще работят извънредно днес и утре на много места. Във връзка със затягането на мерките, целящи предотвратяване разпространението на коронавируса, хората от малките населени места са изправени пред различни казуси.

В селата Белащица, Марково, Браниполе и други от години се знае, че живеят много по-голям брой жители от регистрираните. Така с новия пропускателен режим много от тях се оказват в ситуация, че не могат да се приберат по вилите или къщите си. 

"В Марково проблемът е най-сериозен. 2600 са регистрираните жители, ала те са поне още 1500 отгоре. Много от тях по постоянен адрес са в Пловдив, а тук живеят без настоящ адрес. Ако не си извадят удостоверение, че живеят в Марково, няма да могат да влязат в селото. Със служебна бележка от работодателя пък ще пътуват до града", обясни за "Марица" кметицата на Марково Десислава Терзиева.  Тя успокои, че екипът й остава на разположение на жителите и днес и утре ще се опитат да разрешат всеки един казус.

Междувременно жители на малките населени места изпаднаха в шок от въвеждането на новите по-строги мерки за влизането и излизането в Пловдив. Повечето от тях питаха как ще живеят и как ще си набавят лекарства, след като в много от селата няма дори аптеки. 

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Филолог

21.03.2020 | 16:31

Научи се да пишеш! Много примитивен коментар.

Отговори
0 1

много беше лесно за 8 лева данък да се правиш на гъзар...

21.03.2020 | 14:35

Сега баровците да дарят имати и пари...дари имот, спаси живот.

Отговори
4 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?