Следвайте ни

Ваксина срещу COVID-19 показва 81% ефективност

viber icon

Индийската фармацевтична компания Бхарат байотек (Bharat Biotech) заяви днес, че междинен анализ на изпитанията от трети етап на нейната ваксина срещу КОВИД-19, е показал, че тя има 81 процента ефективност за предпазване от заразата, предаде ДПА.

Ваксината Коваксин (Covaxin) е разработена с подкрепата на Индийския съвет за медицински изследвания.

Тя е една от двете ваксини, които в момента се използват за имунизация на хората в Индия. Другата е на британско-шведската компания АстраЗенека (AstraZeneca) и Оксфордския университет, произвеждана от Серумния институт на Индия под името Ковишийлд (Covishield).

И двата препарата получиха извънредно одобрение от индийския лекарствен регулатор през януари.

Разрешението за използване на Коваксин беше посрещнато с критики, тъй като за разлика от Ковишийлд по онова време нямаше междинни данни от клиничните изпитания от трета фаза върху хора.

Третият етап от изпитанията на Коваксин започна в средата на ноември и в него бяха включени 25 800 човека на 21 места.

Бхарат байотек каза, че първият междинен анализ се основава на 43 случая на КОВИД-19, от които 36 са наблюдавани в групата, на която е било дадено плацебо, а седем са били в групата, получила Коваксин. Така ефективността й е оценена на 80,6 процента.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Сметка

Сметка

04.03.2021 | 11:25

Така според проста сметка от сто ваксинирани 19 ще удярят камбаната Ще ритнат бакъря Ще ги опява отчето Но трябва задължително да направят оборот на фармацефтичната чифутска мафия Няма не искам няма недей като се пееше в една песен Всичко под ножа И този касъплък над 19 процента от ваксинираните да хванат пътя Господен се приема за някаква нормалност Значи да разтреляш 19 от всеки сто по твой си избор се официализира и не се носи наказателна отговорност под надслов Грижа за здравето на обществото Нека да направим и една друга сметка На фона на близо 7 милиарда население ако 19 процента нямат шанса да прескочат трапа дали жертвите от тази ваксинация няма да надминат жертвите от Втората световна война

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?