Следвайте ни

Важно! Вижте симптомите при Delta варианта на коронавируса

viber icon

Главоболие, възпалено гърло и хрема са най-често съобщаваните симптоми, свързани с индийския вариант на коронавируса, сочи ново изследване във Великобритания. Страната трябваше да отмени напълно локдауна на 21 юни. Заради резкия ръст на новозаразените обаче редица експерти призоваха за пауза в разхлабването на ограниченията. Средният брой положителни проби на седмична база е скочил с близо 50% за последните 7 дни.

Причината е "Делта" вариантът на коронавируса, който вече е доминантен на Острова. При по-младите хора той може да се почувства по-скоро като лоша настинка, обясняват лекарите. Въпреки че не протича много зле при тях, те биха могли да бъдат заразни и да изложат на риск живота на други хора, пише Би Би Си. Класическите симптоми на COVID-19, за които хората трябва да внимават, са:

- кашлица;

- висока температура;

- загуба на мирис или вкус.

 
Въз основа на новите данни от проучването експертите обясняват, че те вече са по-рядко срещани. Промяната изглежда е свързана именно с навлизането на"Делта" варианта, първоначално установен в Индия, а сега представляващ 90% от случаите на коронавирус на Острова. Треската остава често срещана като симптом, но загубата на обоняние вече не се проявява в топ 10 на симптомите, казват лекарите. Как да различим дали е настинка, или коронавирус?

Умора и отпадналост

Хората може да си помислят, че са"пипнали" някаква сезонна настинка и да продължат да се срещат с много хора и така да разпространяват вируса. Експертите обясняват, че това до голяма степен задълбочава проблема. Въпреки че усещането може да е като за лоша настинка и за отпадналост, при такива случаи хората трябва да стоят вкъщи и да си направят тест за коронавирус.

Мускулни болки

Изследванията на повече от милион души в Англия, когато британският вариант беше доминиращ, откриха широк спектър от допълнителни симптоми, свързани с COVID-19. Втрисане, загуба на апетит, главоболие и мускулни болки бяха най-често свързани с заразяването заедно с класическите симптоми. Здравните власти поясняват, че има и други симптоми, които обаче не означават непременно коронавирус и не са причина задължително да се направи тест. Въпреки това обаче, ако човек се притеснява за здравето си, трябва да потърси медицинска помощ.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Виктор

Виктор

15.06.2021 | 00:08

Как да си направя тест като ще ме сложат под карантина заедно с близките ми, колеги и още хора. Колко планове ще се объркат само...

Отговори
3 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?