Следвайте ни

В САЩ представиха ново супер лекарство срещу COVID 19

viber icon

Американската фармацевтична компания Regeneron Pharmaceuticals Inc обявиха днес много обнадеждаваща новина за борбата срещу пандемията от коронавирус. Пред Ройтерс представител на фирмата е заявил, че произведения от тях коктейл с антитела е ефективен за предотвратяване на зараза на хора, контактуващи със заразени с  COVID-19. Това са показали последните проучвания на компанията.

Коктейлът с две антитела, REGEN-COV, причинява 100% намаляване на симптоматичната инфекция и приблизително 50% по-ниски общи нива на зараза, въз основа на ранен анализ на 400 участници в проучването, които са имали член на домакинството с COVID-19.

За сравнение, от конкурентната компания Eli Lilly and Co заявиха миналата седмица, че лекарството им за антитела, bamlanivimab, намалява риска от заразяване с COVID-19 при 80% за обитателите на домове за възрастни в едно проучване.

От Regeneron заявиха, че ще обсъдят междинните резултати със здравните регулатори в САЩ, за да разширят настоящото разрешение за спешна употреба на коктейла с антитела. Пълни данни от процеса се очакват в началото на второто тримесечие.

Американската администрация по храните и лекарствата през ноември предостави разрешение на коктейла с антитела за лечение на лек до умерен COVID-19 при възрастни и деца.

Настоящото проучване тества REGEN-COV за използване като пасивна ваксина, която включва директно доставяне на антитела за борба с вируса в тялото, за разлика от традиционните ваксини, при които имунната система на получателя се активира, за да развие свои собствени антитела.

„Тези данни за третираните с REGEN-COV като пасивна ваксина, предполагат, че тя може, както да намали предаването на вируса, така и да намали тежестта на вирусите и болестите при тези, които все още се заразяват“, каза Джордж Янкопулос, президент и главен научен директор на Regeneron.

По време на проучването, водено съвместно от Regeneron и Националния институт по алергии и инфекциозни болести, се съобщава за един смъртен случай и хоспитализация, свързана с COVID-19, сред тези, които са получавали плацебо, но няма подобен инцидент в групата за лечение, казват от компанията.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай