Следвайте ни

Учени: Ако сте прекарали Covid-19, не забременявайте в следващите 3 месеца

viber icon

Министерството на здравеопазването на Русия излезе с препоръка към жените, които плануват евентуална бременност, да изчакат не по-малко от три месеца след заразяване с Covid-19, предаде ТАСС.

Това се налага от факта, че са възможни усложнения и влияния върху плода от страна на препаратите, прилагани при лечението на новия коронавирус.

Препоръките на здравното ведомство целят да се избегне развитието на венозни и тромбовенозни усложнения и възможното тератогенно влияние върху плода от страна на препаратите, включени в схемата на лечение на Covid-19.

Отбелязва се също, че по данни на статистиката, жените изкарват по-леко новата коронавирусна инфекция, в сравнение с мъжете, но при това не трябва да се игнорират вероятните й последствия върху репродуктивното здраве.

Те са свързани с токсичните ефекти на използваните препарати, на продължителността на хоспитализацията в отделенията за реанимация и интензивна терапия, на декомпенсацията на хроничните съпътстващи заболявания, се казва в документа на руското здравното ведомство, пише cross.bg .

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай