Следвайте ни

Три важни новини за ваксината срещу COVID-19 от ген. Мутафчийски

viber icon

Поради бурния брифинг на Щаба тази сутрин много въпроси за ваксините останаха незададени. Генерал Мутафчийски отговори на някои важни след края на пресконференцията. Ето 3 важни неща, които шефът на ВМА уточни.

1. Последните изследвания в Израел върху 1,5 милиона души доказват, че ваксината не само предпазва от коронавирус, но ваксинираният не може да заразява околните. Нещо, за което се твърдеше точно обратното доскоро. 

2. Изследвания в Шотландия и други страни доказват категорично, че ваксината на Астра Зенека е дори по-ефективна от тази а Пфайзер след прилагане на първа игла, забележете, по отношение на заболяване, което налага постъпване в болница.

На четвъртата седмица тази на "Астра Зенека" предпазва на 94 от тежко заболяване, което води до хоспитализация. При "Пфайзер" процентът е 84. Разбира се, с течение на времето показателите се изравняват. Няма по-добри и по-лоши ваксини, категоричен беше генерал Мутафчийски

3. Изследване за ваксиниране на бременни и кърмещи жени в САЩ, Англия и Израел категорично доказват липсата на каквито и да е опасности или странични ефекти. Засега в България това не е препоръчано. Но има майки или бъдещи такива, които са пожелали да бъдат ваксинирани, и лекарите не могат да ги върнат. Съответно, дамите са били вече ваксинирани.

 

 

 

 

 

 

Ивайло Йолчев

Ивайло Йолчев

Редактор

Ивайло Йолчев е работил във вестниците "7 дни спорт", "Планета спорт" и "Стандарт", агенциите Standartnews и OFFnews, както и в PR сферата. Носител на журналистическата награда "Черноризец Храбър" за 2011 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

пак ни заблуждават

пак ни заблуждават

25.02.2021 | 15:51

Значи, според него, важно е да отчетем дейност, а не действително да се предпазим с ефективна ваксина!? Ако искат да е лесна за съхранение, защо не внесат руска или китайска? Всичко се прави по политически причини - едни фирми да гушнат едни милиарди, които са пак от нашия джоб! Астра-Зенека сега обмисляли да поставят и трета доза, за да се повиши ефективността?! В Германия, Австрия, Швейцария, Франция, Израел, Австралия също не искат тази ваксина! А нашите са поръчали милиони дози точно от нея и сега се чудят какво да ни лъжат!

Отговори
2 3
Лекар

Лекар

25.02.2021 | 13:44

Вече получихме разтрояване на личността от тази разнопосочна информация! Излиза един и заявява едно,след него се показва следващия и вече информацията е абсолютно различна! По-лошо от това няма. Седнете,разберете се без полигици,само лекари и излезте с единно изказване!

Отговори
5 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?