Следвайте ни

Тревога! Китайски експерт обяви кога идва втората вълна на COVID-19

viber icon

Съществува голяма вероятност да има втора вълна на заразени с коронавирус в света през есента. На това мнение е председателят на експертния екип по Covid-19 в Шанхай д-р Шанг Уенхонг съобщава RT.

Според експерта е "малко вероятно" пандемията да приключи през лятото. Той посочи, че тя дори може да продължи в голяма степен до следващата година.

По негови думи пандемията е достигнала критичен етап. "В световен мащаб до момента Европа и САЩ не осъществяват ефективен контрол, В Африка, Южна Америка и Индия, където икономиката е по-малко развита, а медицинските средства не достигат, новите случаи са се увеличили значително, което поражда огромна несигурност в световната борба срещу епидемитя", посочва д-р Шанг, който е и завеждащ Инфекциозното отделение в университетската болница в Хуашан.

  Според експерта броят на новозаразените в Европа и САЩ ще се увеличава постепененно до определен момент, след което ще започне да се регистрира спад в заболеваемостта. Огнища на заразата обаче ще се появят на други места.

"Предполагаме, че разпространението (на коронавируса - бел.ред.) може да се удържи 3-4 месеца, което означава, че спадът ще се случи в края на лятото. След него обаче може да последва втора вълна. Има голяма вероятност от повторна поява на вируса в международен мащаб".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Ъъъъ

09.04.2020 | 19:42

Kravarite mai, mai go iztarvaha.

Отговори
0 0

irinka

09.04.2020 | 12:32

Пловдивската Марица се ориентира към франчайз на агенция Синхуа. Не остана НИТО ЕДНА българска и пловдивска медия в този град.

Отговори
0 2

Лозунги от Китай

09.04.2020 | 12:20

"Тези, които не cи пpизнават, че имат температура, са врагове на народа!" “Ако излизаш, ще ти счупим краката, ако протестираш ще ти избием зъбите!” "Тестовете не лекуват,само куршума лекува заразените!" "Да не оставим нито един трудещ се да умре без лекарска помощ!"

Отговори
1 3

Пандорина кутия

09.04.2020 | 10:12

Няма логистична вероятностна формула, модел за ковида. Имърджьнсните болести, неотдавна възникнали с пан разпространение, възникват при пресичане на много вектори, климатични промени, социално демографски, от смяна начин на живот, хранене, стрес, резистентност към антибиотици, масов туризъм, фактори които правят човека уязвим към вируса, Прилепите са на земята от 55 млн години и отлично имунитета им работи, скоростно произвеждат интерферон, цалото им тяло се превръща в антивирус, и вируса не убива клетките му, и всъщото време не убиват вируса и го мутират., за разлика от бавния имунен отговор при човека. Така или иначе след паса през гостоприемник вируса е вече нов и и епидемия in vivo преминава в епидемия in vitro

Отговори
3 3

Гнусен китайски боклулкк

09.04.2020 | 09:16

Тия гнусари ли ще ми дават акъл дето заразиха света и са виновници за всичко. Да измрат дано до един паразитите. Всички болести идват от тях и тяхното ядене на котки и прилепи.

Отговори
9 9

irinka

09.04.2020 | 12:33

Не бъркай китайския народ с КПК. Вируса го пускат комунистите а не обикновените китайци.

Отговори
0 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?