Следвайте ни

Страшни данни за броя на жертвите от COVID-19 в Италия

В момента заразени са 60 960 души, 9 269 от тях са хоспитализирани, а 640 са настанени в отделенията за интензивна терапия

viber icon

Националният осигурителен институт/НОИ/ на Италия обяви в нарочна декларация, че броят на починалите от „COVID-19“ от началото на епидемията в страната е с близо 20 хиляди по-голям от официално обявените от Гражданска защита и здравните власти жертви, предава Монитор.

Според последната информация от четвъртък, от края на февруари коронавирусът е покосил 32 486 италианци, като в сряда те са били със 156 по-малко, а за лепнали коронавируса от началото на епидемията се водят 228 006 души.

 


От тях излекуваните са 134 560, като в момента заразени са 60 960 души, 9 269 от тях са хоспитализирани, а 640 са настанени в отделенията за интензивна терапия.

 

Интересен е отговорът на въпроса защо италианският НОИ твърди, че жертвите на коронавируса в страната са вече над 50 хиляди?

Според направеното от неговите специалисти съвместно проучване с Националния статистически институт предалите Богу дух в страната от 1 март до 30 април са с 46 909 повече, отколкото средно споминалите се през същите периоди на предишните две години.

Според местния национален щаб на Гражданска защита обаче коронавирусът е взел от 1 март до 30 април тази година 27 938 жертви.

Тоест разликата между официалните данни за починалите от COVID-19 и сметките на специалистите от осигурителния институт и статистиците е към 19 хиляди! Което означава, че към днешна дата върлият вирус вече е взел живота на над 50 хил. италианци!

Хората на НОИ посочват и причината за допуснатата според тях съществена грешка – Гражданска защита и здравните власти отчитат във всекидневните си „черни бюлетини“ броят на починалите хора в болниците, но почти никога не вземат предвид умрелите пак от COVID-19 италианци, ама предали Богу дух в собствените им домове.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?