Следвайте ни

Само в "Марица": Закриват първите COVID-19 отделения от понеделник

viber icon

Първите COVID-19 отделения ще бъдат закрити или по-точно трансформирани обратно в оригиналния им вид още в понеделник. Това разбра "Марица" от високопоставен източник.

Както е известно, очаква се заповед на здравния министър Ангелов за възобновяване на планови операции и това ще наложи прехвърляне обратно на ресурси към тях.

Още в понеделник ВМА ще преобразува едно от 10-те си COVID-отделения в оригиналния му виo - на гинекология.  Болницата на генерал Мутафчийски пое голяма част от ударната вълна на коронавируса и доста направления бяха принудени да работят с половин капацитет.

Явно и останалите болници в страната ще започнат да се връщат към нормален режим, но всяка ще прецени кое отделение първо ще бъде най-нужно на пациентите.

Тази сутрин министър Ангелов докладва, че заетите COVID легла за нормално лечение за 33 процента, а за интензивно - 44%.

Ивайло Йолчев

Ивайло Йолчев

Редактор

Ивайло Йолчев е работил във вестниците "7 дни спорт", "Планета спорт" и "Стандарт", агенциите Standartnews и OFFnews, както и в PR сферата. Носител на журналистическата награда "Черноризец Храбър" за 2011 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?