Следвайте ни

Професор Костов: Не лекувайте Борисов като Тръмп

Има рисков фактор при премиера, но предполагам, че е леко, сподели светилото

viber icon

Интересно мнение за заразяването на премиера Бойко Борисов даде професор Коста Костов, светило в областта на белодробните болести и шеф на Съвета към Министерски съвет. Той говори пред bTV. 

"От това, което чувам, смятам, че премиерът е болен, а не просто инфектиран. Той обаче има лека форма на COVID-19," обясни пулмологът.

„80% от случаите на инфектирани протичат леко и безсимптомно, не виждам нищо притеснително, че премиерът е останал у дома, не мисля че трябва да се пресилва ситуацията“, каза проф. Костов. 

Той обясни, че чувствителността на PCR теста расте, в момента на контакта тя е почти нула, а високите стойности се достигат 48 часа преди началото на симптомите. „С други думи казано, това че премиерът е с позитивен тест е логично“, отбеляза професорът.

„Той най – вероятно има повишен индекс на телесна маса, най-вероятно е с лека форма на затлъстяване, което е рисков фактор и то от сериозните рискови фактори, не ми е известно премиерът да има други болести“, уточни проф. Костов.

Предлагам да лекуваме премиера не като при Тръмп, категоричен беше той. „При американския президент са давани неща, без да има сериозни доказателства за тях – като витамин С и Д, даван е „Фамотидин“ заради „Аспирина“, мелатонин дори – вероятно има лош сън.

При него са прилагани два медикамента, които наистина са били на място – тава са „Ремдисивир“ и „Дексаметазон““, обясни проф. Костов.

 По думите му има данни, че Тръмп е направил пречупване в клиничната си картина – имал е лека дихателна декомпенсация и снижение концентрацията на кислород в кръвта.

Предлагам при премиера да не стига до там, той в момента няма нужда нито от „Ремдисивир“, нито от „Дексаметазон““, уточни пулмологът.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

дай Боже

дай Боже

26.10.2020 | 00:57

Дано крадливата мутра пукне.

Отговори
3 2
Пенсионер 200

Пенсионер 200

26.10.2020 | 05:03

Светилото свети по поръчка. Ние мразим безплатно: Боко има сърдечно-съдово заболяване. Освен това има и диабет - ще има да му пати главата.

Отговори
3 0
Лили

Лили

25.10.2020 | 22:40

Пожелавам бързо оздравяване на премиера. Без значение дали е добър политик или не, той е човек, а всеки човек заслужава добро здраве.

Отговори
6 6
Пенсионер 200

Пенсионер 200

26.10.2020 | 05:06

Лили, ако крадеца не бъде наказан, той ще продължава да краде, дори ще се мисли за безсмъртен. Той ме ограби и затова ще му пати главата.

Отговори
3 1
Нали

Нали

25.10.2020 | 21:25

Да пожелаем скорошно възтановяване на премиера Борисов! Дори и да го мразя Радев, заради връзките му с мафията и зависимостта му с руските служби, не му пожелавам да се зарази! Не искам да го гледам на легло с маска. Искам да му гледам смачканата физиономия, в нощта на изборите, когато започнат да излизат резултатите! Когато митът за високият му рейтинг се спука като балон!

Отговори
12 9
Ятака на Тиквата

Ятака на Тиквата

25.10.2020 | 22:30

направо бегай да му носиш ямурлука и храна в землянката, че умря от глад и студ. Тиква прос.та гербаджийска.

Отговори
7 5
Нали

Нали

25.10.2020 | 22:39

Колко пъти подми зaдника на Румен Радев днес русоробче?

Отговори
4 4
Цветанка Ризова

Цветанка Ризова

25.10.2020 | 21:02

Как ще го лекуваме като Тръмп, сакън! Макар и по-дебел от Тръмп ние нямаме 12 свободни доктори да се занимават само с Боко! Ще му мине кат на куче.

Отговори
6 12

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?