Следвайте ни

Проф. Иво Петров: COVID-19 се задържа в праховите частици

Вирусът става по-малко смъртоносен, категоричен е прочутият кардиолог

viber icon

Професор Иво Петров се обяви пред "Нова телевизия" срещу връщане на строгите мерки, въпреки че случаите на коронавирус у нас скочиха рязко нагоре. Прочутият кардиолог го отдаде на лесното разпространение сред затворени общества.

„Италианско проучване доказа, че вирусът на COVID-19 вирее във фините прахови частици, които се разпространяват във въздуха. Обеззаразяването на въздушната среда е много важно. Има методика, в която България е пионер – „озониране на въздуха”. Това е известно отдавна, не го откриваме сега. Такава процедура би била много полезна” Това заяви в студиото на „Здравей, България” светилото в кардиологията.

Той смята, че моментът с големия брой заразени идва като изтрезняване за нас. „Това е нова инфекция, нещо, с което не сме се срещали преди. Именно това е и причината за големият брой заразени. Хубаво е, че по естествен начин сред нас остават само по-малко агресивните мутации на вируса. По-агресивните си отиват, за съжаление, с хората, които умират”, казва професорът.

„Смъртността категорично е по-ниска от тази в началото. Вирусът е само една частица и има нужда от наша жива клетка, за да може да се разпространява. Нужно е да го приемем, за да ни разболее. За да не го приемем е нужно да следваме препоръките за това”, добавя проф. Петров.

Професорът смята, че не се намираме във втора вълна на заразата, а случващото се е израз на разпространението на вируса в затворени общества.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?