Следвайте ни

Предлагат ваксини на туристите в замъка на Дракула

viber icon

Посетителите на Румънския замък Бран, който се смята за вдъхновението зад леговището на Дракула, са убождани с игли, вместо с вампирски зъби, като част от ваксинационната кампания на страната срещу коронавирус.
 
„Дойдох със семейството си, за да видя замъка и когато видях плаката, събрах смелост и се съгласих да си направя ваксината“, споделя пред Гардиън Ливиу Некула, 39-годишен инженер.
 
Всички ваксинирани получават сертификат, в който се приветства тяхната „смелост и отговорност“, както и обещание, че са добре дошли в замъка „през следващите 100 години“. Като допълнение, туристите получават и безплатна обиколка на „камерата за мъчения“.
 
Румънското правителство организира 24-часови ваксинационни „маратони“ в ключови сгради, като Националната библиотека в Букурещ, за да привлече възможно най-много граждани.  
 
„Тези центрове са за всички, които искат да се ваксинират, но не са запазили час онлайн“, казва пред Франс прес Беатрис Малер, директор на болница Мариус Наста.
 
Почти 3,6 милиона от 19-те милиона души в страната са получили поне една доза ваксина, като властите целят да имунизират 5 милиона до юни.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

АнтиКУКУ

АнтиКУКУ

12.05.2021 | 08:04

Очаквайте скоро ваксини на килограм на женския пазар. Ще има сезонно намаление.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?