Следвайте ни

Паника и хаос в Мадрид! Ударно затягат мерките срещу COVID-19

viber icon

Бедствие и тревога са сякаш двете думи, които най-ярко описват положението в испанската столица към днешна дата. След вчерашното изявление на местните власти, че противоепидемичните мерки ще се засилят драстично от този уикенд, жителите на Мадрид и околностите му се оказаха силно разтревожени и хвърлени в смут.

,,Налага се да призовем хората да запазят спокойствие'', заяви днес представител на местната власт.

Това, което обмисляме, е да намалим степента на придвижване, а не да го забраним изцяло. Налага се също така да бъдат ограничени несъществените социални контакти и всичко това е с цел да намалим разпространението на коронавируса, обясни в интервю Енрике Лопес от местната управа на Мадрид.

,,Нека избягваме ненужните социални отношения за период от около 15 дни. С това ще избегнем достигането на висока точка на епидемията'', допълни Лопес.

Все пак Лопес предупреди, че не е изключено свободното придвижване в крайна сметка да бъде ограничено, но само в случай че ситуацията започне да се влошава. По думите му ситуацията с разпространението на COVID-19 е овладяна, "макар нещата да изглеждат другояче".

Той добави още, че на този етап здравните служби в Мадрид не са пренатоварени и определи ситуацията в болничните заведения като "относително спокойна".

От своя страна министърът на здравеопазването на Испания Салвадор Ия защити нуждата от въвеждането драконовски мерки в Мадрид.

Нека да се направи всичко, което е необходимо, за да бъде овладяна ситуацията в Мадрид, за да не бъдат изпуснати нещата от контрол, коментира Ия в интервю за националното радио по-рано през деня.

Той посочи, че въвеждането на извънредно положение на територията на испанската столица би бил последният вариант, но ако се наложи – ще бъде сторено.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?