Следвайте ни

От 30 април: Отварят „зелени коридори“ за имунизация с избор на ваксина ВИДЕО

viber icon

"Становището на Европейската агенция по лекарствата за ваксината на Janssen е, че ползите са по-големи от възможните негативни ефекти", обясни председателят на Националния ваксинационен щаб проф. Красимир Гигов след заседание.

Очаква се становището от още две комисии и едва след това здравните власти у нас ще излязат с решение за употребата ѝ. "От 10 май гражданите ще могат да избират каква ваксина да си поставят", допълни Гигов.

Ангел Кунчев подчерта, че не иска да се стигне до ситуацията с AstraZeneca. "От 30 април до 10 май се отварят "зелените коридори", допълни той.

„В рамките на "зелените коридори" ще се прави ваксинация с всички ваксини, с които разполагаме", поясни той. Кунчев обясни, че всяко РЗИ ще обяви в понеделник къде и кой "зелен коридор" работи, като това не пречи на личните лекари да поставят ваксини.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Стоимен

Стоимен

22.04.2021 | 15:59

Към зелените коридори ще се юрнат най-вече тези, на които им предстои пътуване в чужбина.

Отговори
0 0
Юлия

Юлия

22.04.2021 | 16:12

Жалко, ако само това е причината. Но както се назландисват, след няколко месеца няма да е така просто поставянето и. Ще започнат ресторантьори, хотелиери. Чува се,че идват от други европейски страни да се ваксинират у нас.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?