Следвайте ни

Нов ужас с COVID-19: Заразените гъбясват

viber icon

Животозастрашаваща гъбична инфекция развиват пациенти с COVID-19 в Оман, съобщи Асошиейтед прес, цитиран отstandartnews.com. 

За пръв път лекарите в страната са диагностицирали при болни от коронавирус и мукормикоза - инфекция, известна и като черни гъбички.

Досега само Индия и Египет съобщаваха за случаи на мукормикоза при пациенти с COVID-19. Заразата, която често води до фатален изход, много бързо се разпространи в Индия по време на втората вълна от новия коронавирус там.

В Оман засега случаите на мукормикоза са изолирани, но здравните власти се опасяват, че увеличаването на броя на заразените с COVID-19 може да доведе и до ръст на страдащите от мукормикоза. Не се съобщава какво е състоянието на тримата пациенти, които са заразени с новия коронавирус и с мукормикоза.

Опасната гъбична инфекция е сравнително рядка. Тя е съществувала в Индия и преди разпространението на COVID-19. Мукормикозата се причинява от плесен, която се образува в почвата и в разлагащи се органични материали. Най-често атакува хора с отслабена имунна система, страдащи от диабет и такива, които приемат стероиди. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

хипохондрия

хипохондрия

16.06.2021 | 17:59

Хипохондрия спонсорирана от държавата.

Отговори
0 0
Право куме в очи

Право куме в очи

16.06.2021 | 08:57

Нарича се чифутски медиен проект от който се облажват чифутската фармацевтична пасмина и най вече банкерската такава За целия Свят финансовите поражения са многократно повече от чисто медицинските Вирусите са съпътствали човека векове наред има ги и ще продължи да ги има Но да бъдат използвани като мотив да се всява паника хаос фалити на цели отрасли държави да не говорим за отделния човек за първи път се прави в човешката история Ако допуснем този чифутски проект да бъде успешен за тях и разрушителен за Народите по света представете си как могат да ни манипулират със хилядите вируси и бацили познати на науката И вместо както в миналото през 5 -10 години умишлено да създават икономически кризи съчетани с банкови фалити вече ще ни предлагат Пандемий и Епидемий който както вече видяхме какви чисто финансови разрушителни последици имат Да над 90 процента в Света медийте са тяхна собственост скрити за някакви ошфорни компаний и подставени лица Както в случая на бившата българска медия Марица която чифутите превърнаха в чифутска Мекица Основен рупор на чифутщината в региона и рекламен агент на чифутите и чифутщината

Отговори
1 0
китайски

китайски

16.06.2021 | 07:36

стига с това ковуд ... нарича се Китайски биооръжие вирус!

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?