Следвайте ни

Наемат 12 000 здравни работници за борба с COVID-19 в Турция

viber icon

Здравното министерство на Турция ще наеме 12 000 нови здравни служители като част от мерките на страната за спиране на разпространението на пандемията на коронавируса. Това обяви висшият здравен съвет на страната. Министерството трябва да назначи 7000 медицински сестри, 1700 акушерки и 2864 здравни техници в 14 различни области, заяви министърът на здравеопазването Фахретин Коча в Twitter.

Назначаванията ще се извършват след онлайн кандидатстване, без процес на интервю.

Комитетът по здравеопазване към турския парламент наскоро одобри предложение на синдикатите на здравните работници да класифицира COVID-19 като професионална болест. Партията на националистическото движение (ПНД), която е в управляващата коалиция с партията на Ердоган, също одобри това предложение.  Лидер на ПНД Девлет Бахчели обеща днес по време на заседание на парламентарната група на неговата партия, че ще окажат подкрепата си, ако бъде приет законопроект.

Хората, страдащи от професионални заболявания в Турция, имат право на различни права и обезщетения, включително обезщетения за неработоспособност и редовни плащания и обезщетения на семействата на хора, които умират от професионални болести.
 

 

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?