Следвайте ни

Министър Вълчев обясни кога ще се учи онлайн

viber icon

Пет към едно са родителите, които предпочитат децата им да посещават училище, пред това да учат онлайн. Данните от социологическо проучване цитира в Бургас министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

"Вероятно ще превключим към обучение в електронна среда, когато имаме сезонни грипни вируси. Трудна ще бъде годината, надяваме това превключване да е за по-малко класове, за по-кратко време, но всичко зависи от развитието на епидемичната ситуация", каза Красимир Вълчев.

Вероятно ще има различна епидемична ситуация в различните области през следващите месеци, така че всяко едно училище ще има готовност да превключи в електронна среда, поясни още Красимир Вълчев.

"Напълно възможно е това да се случи, ще има прагови стойности за брой заболели на 10 000 души. Чакаме министерството на здравеопазването да кажат, но ще бъдат по-високи от сегашните, които имаме средно дневно регистрирани през август месец".

Коридорите и тоалетните са едни от критичните точки. По думите на министъра всяко едно училище ще може да разработва за ползването им собствени правила, в зависимост от архитектурата и базата с която разполага.

Освен това учителите, които работят с повече от един клас ще носят маски или шлемове. PCR тестове ще има и те ще бъдат безплатни. Няма обаче да се прави масово тестване, така както някои предприятия решиха да направят", каза министърът.

В Бургас министър Красимир Вълчев проведе работна среща с директори на училища и преподаватели, на която са обсъдили противоепидемичните правила за новата учебна година.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Joni

Joni

02.09.2020 | 23:22

Когато правителството падне няма да има електронно обучение. Оставка!!!

Отговори
0 0
Iskam onlain

Iskam onlain

31.08.2020 | 18:35

Onlian shte e po dobre zashtoto ima takiva uchiteli kudeto tretirad Decata I se otnasqt losho, sushto sunq Za decata e vajen.

Отговори
1 1
Umen

Umen

31.08.2020 | 17:18

Umniat Pak iska da zatvaria dezata.....hair da ne vidi6 ako gi zatvori6

Отговори
1 0
ще караме на проба-грешка

ще караме на проба-грешка

31.08.2020 | 14:44

На кого ще се правят PCR-тестове? На политиците и депутатите ли? Как ще разберете броя на заразените деца и служители в училищата без тестове? Има Закон за здравословни и безопасни условия на труд! Как директорите ще ги осигурят?

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?