Следвайте ни

Министър Ангелов към протеста: Воювам за вашето здраве

viber icon

„Парадокс е, че аз воювам с вас за вашето здраве. Парадокс е, че трябва да убеждавам всеки, че искам да опазя здравето и живота му. За мен това е най-важното. Аз не искам да бъда обичан или одобряван, аз искам да бъда полезен за всеки отделен български гражданин и заедно да преминем през това изпитание COVID-19”.

Това каза министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, който прие на среща протестиращите представители на Съюза на организациите за любителско изкуство – СОЛИ. На разговорите присъства и министърът на културата Боил Банов.

Министър Ангелов обясни на представителите на танцови и музикални школи, че въвеждането на всички противоепидемични мерки се случва след задълбочен анализ на заболяемостта, както и на данните от Европейския център за профилактика и контрол върху заболяванията, а целта е единствено опазване здравето на хората.

При спад на заболяемостта под 120 на 100 хил. души население и задържане на тенденцията, ще се мисли за разхлабване на действащите противоепидемични мерки. Ще се действа и в обратна посока – при ново увеличаване на заболелите, мерките ще се затягат, подчерта още здравният министър.

„Вие чукате на отворена врата. Винаги съм готов за диалог, защото дълбоко вярвам, че културата и изкуството са това, което спасява човешкия дух. Знам, че не може всички да са доволни от въведените мерки, но няма да спра да търся консенсуса, защото само заедно и с разбиране за спазване на мерките, ще можем да спечелим битката с COVID-19”, допълни министър Ангелов.

В края на срещата, участниците в нея определиха разговора като конструктивен и се обединиха около тезата, че диалогът между тях трябва да продължи, за да се намерят най-правилните решения за всички.

Министърът на културата Боил Банов покани представителите на Съюза на организациите за любителско изкуство – СОЛИ още на 26-ти януари, за да обсъдят параметрите по бъдеща програма в подкрепа на танцовите школи.

 
 
 
 
 
 
 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Грамотен кувач  и подкувач

Грамотен кувач и подкувач

16.01.2021 | 17:20

Маринчо Що не вдигнеш и ти крак да тъ подковем като коня бе жабо еврейска И шъ тъ подковем яко

Отговори
1 1
Петър Краев

Петър Краев

16.01.2021 | 16:10

Този наистина ли вярва, че ни мисли доброто? Откакто е седнал на министерския стол прави само едно – изпълнява заръките на Мутрата, при това без да мисли. Егати заблудения....

Отговори
3 2
Марин

Марин

16.01.2021 | 17:01

Приемаме че Б Борисов е ограничен ,но нека видим къде в Европа са отпуснали мерките за кино и театър или концерти.... А кажете де.... нема такава страна. Ето всички страни от ЕС са глупави и налагат даже вечерен час а Вие искате да пуснем свободно културата...

Отговори
2 3
Опекун Бащица Чобан на уфце Олигофрен Вий си изберете Или просто тарик

Опекун Бащица Чобан на уфце Олигофрен Вий си изберете Или просто тарик

16.01.2021 | 15:56

Моля те бе човек Моля те бе Ни съ напиняй да воюваш за нашето здраве Шъ съ изтуриш от напиняне Шъ фаниш запек Молим ти се човешки Да не съ затриеш от грижи

Отговори
3 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай