Следвайте ни

Лекарство за подагра бори COVID-19

viber icon

Лекарство, което се използва за лечение на подагра, ще бъде изпробване срещу коронавируса. Противовъзпалителното лекарство Колхицин ще бъде тествано срещу COVID-19 във Великобритания, съобщи Ройтерс. Това е поредният опит съществуващи медикаменти да бъдат проверени дали могат да помогнат срещу новия коронавирус.

Изпитанията ще бъдат направени в рамките на проекта RECOVERY. Това е най-голямото клинично изпитание в света за лечения за пациенти, приети в болница с коронавирус.

Най-малко 2500 пациенти ще получат колхицин, за да бъде проверено действието на медикамента срещу новия коронавирус. Лекарството се използва за лечение на подагра.
"Колхицинът е привлекателен за оценка за ефикасност, защото е познат, използва се широко, не е скъп и се продава по цял свят" - каза проф . Питър Хорби от Оксфордския университет, който ръководи изследването.

Цената на колхицин е 124 щатски долара за 30 таблетки.

Възпалението има голяма роля при Covid-19. За друго противовъзпалително - Дексаметазон, вече беше доказано, че намалява смъртните случаи при тежко болни от коноранавирус. 

В началото на месеца започна оценка и на аспирина дали е възможно да помага, като намали кръвните съсиреци.

Други лекарства, тествани в рамките на проекта RECOVERY, са антибиоиткът азитромицин и коктейлът с антитела на "Ридженерън".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Инфекционист

Инфекционист

27.11.2020 | 19:25

Най- доброто лечение на " короната" е със лекарствата борещи диарията и запека!!

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?