Следвайте ни

Кой се грижи за бездомните хора по време на пандемията?

За последните 10 дни 26 души са потърсили подслон в Центъра за кризисно настаняване на бездомни хора в София

viber icon

Стоенето у дома и хигиената са двата основни фактора за справяне в условията на епидемията от коронавирус. В тези дни още по-видими стават за всички нас хората, които за съжаление ровят в кофите за боклук и спят по пейките на големите градове.

Само за последните 10 дни 26 души са потърсили подслон в Центъра за кризисно настаняване на бездомни хора в София. На фона на извънредното положение, двата блока, в които се настаняват хора, са под строга карантина. В тях в момента има 83-ма души. Цялостният капацитет на социалната институция е 180 човека.

„Благодарение на усилията на Столична община Центърът и двата филиала работят денонощно и оказват социална услуга на най-нуждаещите се жители на София. Прилагаме строга карантина, няма напускане на Центъра. На настанените се осигурява всичко – медицинско обслужване, храна, хигиенни услуги и дезинфекция“, заяви директорът на Центъра за кризисно настаняване на бездомни хора в София Пепи Джуренов.

„Най-големи трудности срещаме в поддържането на вътрешния ред от страна на ползвателите на социалната услуга. Знаете какъв е контингентът и как се работи с тях. Благодарение на нашите усилия обаче досега се справяме успешно с положението“, каза още той.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?