Следвайте ни

Кметове в Пловдивско: Ще затварят села, ако не си стоите вкъщи!

viber icon

Кметове на малките населени места край Пловдив призовават жителите си да стоят по къщите и да спазват наложените от правителството извънредни мерки във връзка с предоотвратяване разпространението на корона вируса, за да не бъде затворено селото им.. С кратки съобщения в социалните мрежи управниците по места и екипите им припомнят през няколко часа на жителите, че спазването на наложените мерки е важно. Те зоват завърналите се от чужбина стриктно да спазват 14-дневната карантина. Кметовете публикуваха и свои телефони, на които призовават местните да подават информация, ако забележат някой в нарушение. 


Според кметове притесненията им са да не се повтори ситуацията с Банско, което бе затворено заради разнасяне на заразата.


"Следим стриктно спазването на мерките, искаме хората да разберат, че оставането им в къщи в тази ситуация е важно за справяне с проблема. Затова повтаряме и им напомняме това", коментира кметът на Белащица Костадин Николов. Той обясни, че завърналите се в селото му от чужбина до този момент са 4 души. Те са от държави като Австрия, Германия и Англия. 


"Апелирам към хората, които са се завърнали от чужбина и в момента се намират на територията на Белащица стриктно да спазват 14-дневната карантина. Хора спрете се вкъщи. На територията на селото живеят над 5000 човека. Да избегнем затварянето на цяло село!", гласи един от призивите на кметството в Белащица. 


Подобни публикуваха и управниците на други села. 


Кметовете на населените места в община "Родопи" се задължават да направят справка на лицата,които са се завърнали от чужбина на територията на селото си. Това решение взе Кризисният щаб на общината. 

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?