Следвайте ни

JP Morgan с оптимистични новини за края на COVID-19

viber icon

Оптимизъм по отношение на пандемията от коронавирус изрази една от най-големите банкови и финансови институции в света - JP Morgan, съобщи Barron’s. Според анализаторите краят на кризата може да е близо.

Намаляването на броя на новите инфекции и напредването на процесите на ваксинация накараха тази организация да посочи април като времето, когато ситуацията може да е пред последната си глава на глобално ниво.

 
Екипът е воден от нейния глобален ръководител на количествената и деривативната стратегия Марко Коланович. Тази група професионалисти смята, че появата на британския щам не трябва да повлияе за значителни промени в близко бъдеще.

"Британският вариант не е несъвместим с общото намаляване на Covid и края на пандемията през второто тримесечие поради ваксинация, естествен имунитет, сезонност и други фактори", казва Марко Коланович в изявления за американския уебсайт Barron's.

"Въпреки че наборът от данни е все още малък, статистическият анализ на настоящите данни за ваксинацията е в съответствие с рязък спад (т.е. ефективният край) на пандемията за 40-70 дни", добавя анализаторът на JP Morgan анализатор.

Така, според екипа, воден от Коланович, този „ефективен край“ на пандемията ще настъпи между края на март и последните дни на април.

До тези заключения се стигна след анализ на развитието на пандемията в страни като Великобританя, САЩ или Дания, в които новият щам се е разпространил значително.

Анализаторите от JP Morgan проучиха въздействието на ваксинацията в световен мащаб. Техните изследвания показаха, че средно на всеки 10% увеличение на приложените ваксини новите случаи на COVID-19 спадат със 117 на милион души.

Този факт, добавен към съображението, че настоящият процент на ваксинация ще остане постоянен и че мерките за превенция ще останат в сила, накара експертите да определят крайния срок за ефективното приключване на пандемията.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?