Следвайте ни

Извънредно! МВР пусна нова декларация за преминаване през КПП-тата

viber icon

От Министерство на вътрешните работи (МВР) заявиха, че декларациите за преминаване през КПП-тата в областните градове вече ще е друга. От силовото ведомство дадоха разяснения защо това се налага.

Ето какво съобщиха от МВР:

"След анализ на ефективността от първите 3 дни на функциониране на контролно-пропускателните пунктове /КПП/ в областните градове и на получените запитвания и препоръки от граждани, както и с цел предотвратяване на злоупотреби, уточняваме:

Променя се формата на декларацията за пътуващите.

Новата бланка е публикувана на сайта на МВР.

Промяната е относно преминаване през КПП във връзка с трудова дейност.

В декларацията по новия образец отпада заверката от работодателя в т. 3.  Гражданите ще удостоверяват това обстоятелство със служебна бележка, издадена от работодателя или друг служебен документ /служебна карта, пропуск/, който носят в себе си. 

Попълнените декларации ще се събират от служителите на КПП с цел контрол на изпълнението на мярката и възможност за проверка на попълнените в нея данни.

Гражданите, които пътуват по други неотложни причини, представят лична карта и декларация. Декларацията и в този случай ще остава при служителите на КПП.

  Припомняме, че в съответствие със заповедта на министъра на здравеопазването от 21 март 2020 г. за въвеждането на нови противоепидемични мерки, се допуска влизането и излизането на граждани през КПП само при възникнала неотложна необходимост".

Ето как изглежда новата декларация!

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Елена

24.03.2020 | 20:53

Мисля, че всичко това трябваше много добре да се обмисли, т.е. формата на декларациите. От петък до снощи съм издала/попълнила над 400 служебни бележки и декларации, а сега .... нова. Ще видим утре каква друга форма ще измислят!

Отговори
2 0

dii

24.03.2020 | 17:44

Декларациите ги събират и остават в МВР, понеже през 1-2 дена ще правят промени така или иначе - значи, абе всеки ден с нова декларация на опашката. Ако и това не действа на всяко КПП ще има по един джелатин с нажежено желязо и ще дамгосва излизащите на работа за да ги маркира. И така всеки ден докато милиционерщината победи. Дай власт на милиционери или старшини (военни) и гледай как се опиват от нея. Мозъка почва да им тече през крачолите чак. Сега са в силата си, цял живот са мечтали да стане някоя мизерия и те да излезнат отпред и да се покажат. И да заповядват и да нареждат и да въвеждат наредби и да измислят формуляри и бланки. Милиционерска му работа

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?