Следвайте ни

Иран отчетоха рекорден брой починали от COVID-19

viber icon

Иран регистрира най-високата смъртност от коронавирус за ден от началото на здравната криза през февруари. За последното денонощие са потвърдени 162 починали, информира АФП, позовавайки се на местните власти.

Това увеличение на броя всъщност отразява нашето цялостно представяне, по отношение на отварянето и спазването на мерките, каза говорител на Министерството на здравеопазването.

Предишният черен рекорд е 158 починали за ден в началото на април.

Официалните данни показват възходяща траектория на новите случаи от началото на май, когато Иран отчете близо двумесечен спад на регистрираните ежедневни случаи на заразени с коронавирус.

Ислямската република съобщи първите случаи на 19 февруари и оттогава се опитва да спре разпространението на заразата. Иран е най-засегнатата държава в Близкия изток.

Днес също така са регистрирани 2536 новозаразени, с които се увеличават до 225 205. Общият брой на починалите е 10 670.

Иранските власти отказват да наложат пълна блокада и на повечето места в страната използването на маски и защитно облекло не е задължително.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 10 милиона потвърдени случая, а починалите са повече от 499 000. Регистрирани са случаи в повече от 200 държави и територии. Данните на Университет "Джонс Хопкинс" показват над 10 млн. случая и повече от 502 000 починали в 188 държави, възстановили са се повече от 5,1 млн. души.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джонс Хопкинс".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?