Следвайте ни

Евроагенцията по лекарствата: И след ваксината на Janssen - опасност от кръвоизливи

viber icon

Европейската агенция по лекарствата (ЕАЛ) съобщи, че е решила да включи в листовката за ваксината против COVID-19 на Johnson & Johnson (Janssen) опасността от образуването на кръвни съсиреци и кръвоизливи.

В съобщението се отбелязва, че наблюдаваните при този препарат тромбози са сравними с редките последици от ваксината на AstraZeneca. Допуска се, че тези явления може да се дължат на имунен отговор по неизяснени още причини.

Допълва се, че при ваксината на Johnson & Johnson, за която е достатъчна една доза, нежеланите прояви настъпват до три седмици след имунизацията. 

По-рано ЕАЛ уточни, че при препарата на AstraZeneca тромбози е по-вероятно да настъпят след първата доза.

Ваксината на Johnson & Johnson е четвъртият одобрен в ЕС препарат срещу новото заболяване. Засега европейските страни не го прилагат в очакване на становището на ЕАЛ.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Ццц

Ццц

21.04.2021 | 00:10

Одобряват, одобряват, а хората мрат след ваксиниране, докога? Защо не пуснат Спутник, вече половината свят се ваксинира с нея?

Отговори
0 0
Бузева

Бузева

20.04.2021 | 18:50

Защо ЕМА одобрява опасни за живота и здравето ваксини, а не одобрява руската и китайската по политически причини? До кога? ЕМА политически орган ли е?

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?