Следвайте ни

Ето за какво страда Борисов по време на извънредното положение

viber icon

Обичам да цитирам това, което казват поповете, владиците и възрастните хора: Господ помага, но в кошара не вкарва. Трябва да работиш много и да си помогнеш сам, за да ти помогне и Господ.  Мерките, които предлагаме - първо здравето, после работниците. Смирени, с упование и вяра в Господ. Мине ли, след 3 дни ще се забрави", подчерта Борисов. 

Премиерът призна, че най-много в момента му липсва социалното общуване.

"Да пориташ, да идеш на кино, на театър. Омръзна ми да гледам на 2 метра ген. Мутафчийски, Горанов и министрите. Това ме убива", добави той. 

Според него ключовата дума, кодът на свършване на кризата е лекарство. Намерят ли лекарство, борсите ще тръгнат нагоре.

"Това, което ни се случва, е нечувано лошо. Единствено не падат бомби. Това е разликата от другата война", каза в "Господари на ефира" министър-председателят Бойко Борисов.

"Все още бавно вървим, бавно се намаляват доходите. Ако искаме сега да имаме пари в тази кошница, е да сме сигурни, че ако продължи повече от шест месеца, повече от година. Тогава няма да има пари за пенсии, за заплати. Това са най-черните ни сценарии. Черният ни сценарий е да падне с 3 пункта икономика. Това зависи от продължителността и от възстановяването на икономиките, с които сме вързани, за да има кой да купува продукцията", посочи премиерът. 
 
"Депутатите от ГЕРБ дариха 100 000 от заплатите си. Партия ГЕРБ 100 000 от субсидията. Всички министри, включително и аз дарихме по 1000 лева. На депутатите не мога да се меся. С колегите мога да коментирам вместо 1000 по 2000. Готови сме",  категоричен е Борисов.

"След края на извънредното положение няма да сме интересни нито аз, нито Мутафчийски. Тогава пак ще ходите на "Граф Игнатиев" да търсите плочки", заяви в заключение Бойко Борисов. 

Коментари (4)

Милена Димова

01.04.2020 | 01:10

Какво би казал г-н Борисов на моята 76-годишна хронично болна от сърце майка, която всеки ден излиза от дома си и отива през два квартала в трети да преподава частни уроци на дете, което в момента не ходи на училище? Защо го прави? Защото родителите на ученика й плащат по 20 лева на час, а нейната пенсия е 200 лева на месец. Аз също съм безсилна да я принудя да си остане у дома, като й осигурявам лекарства и храна, защото заради извънредните мерки останах без работа, съпругът ми - също. Може би някой трябва да се запознае с Пирамидата на потребностите на Маслоу, за да разбере, че настоящият глад е по-страшен от хипотетичните опасения за здравето.

Отговори
0 0

Димитър К.

01.04.2020 | 00:01

Не ви вярвам че сте толкова загрижен за нас, бащице. Когато пушека е много, огънят е малко.

Отговори
0 0

Стоян

31.03.2020 | 22:17

После се пишете че сте на първа линия...и хоп готово.Нямате ли "мазнинка" че да края на извънредното полужение да карате на минимална заплата? (не минимална пенсия че е жестоко)

Отговори
2 0

irinka

31.03.2020 | 20:51

Нямаме нужда от вашите данайски дарове. Като си дарите половината заплати и ще "докажете" че с тези пари може да живее всеки пенсионер???

Отговори
9 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?