Следвайте ни

Драмата на Офелия от Пловдив: Самотна, на 74, под карантина

viber icon

74-годишна пловдивчанка, която преди десетина дни се е върнала от Великобритания, изпадна в ужасяваща ситуация – оказа се, че не може да се грижи за себе си. 

Жената, която живее на 5-и етаж в панелен блок в „Северен“, е в инвалидна количка. Отделно още с пристигането й е поставена под 14-дневна карантина. 

Офелия е живяла 5 месеца при дъщеря си в Лондон. Там е получавала здравни грижи по линия на социалните услуги на британските служби. 

След като осъзнала, че не може да си купи сама дори храна, тя се обърнала за помощ към служителка на фирмата за професионален домоуправител, с която входа й има договор. 

Жената буквално плачеше от отчаяние, разказват от фирмата. Оттам за много кратко време успели да задвижат Социалната служба в район „Северен“.  

Жената е с ТЕЛК за диабет и е в инвалидна количка. Няма никаква възможност да отиде до кметството и сама да подаде документите си за социален патронаж. 

„Имаме съвместна програма с Българския червен кръст за подобни ситуации. Задействахме я и още днес наши доброволци ще занесат храна и лекарства на жената. На втори етап социални работници ще попълнят в дома й документите, необходими за стартирането на процедура за социален патронаж“, каза зам.-кметът на „Северен“ д-р Красимир Асенов.

Процедурата е доста дълга и изисква попълване на  документи в районното кметство. 

В „Северен“ се грижат индивидуално за 17 самотни и бедни хора по този начин. 

Служителите от кметството ще бъдат облечени в защитни костюми при работа със случаи, където има съмнения за коронавирус. 

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Социала да си пускат молбите

Социала да си пускат молбите

20.03.2020 | 08:05

Като не им се бачка, пътя

Отговори
0 0
Иринка и не само мила

Иринка и не само мила

19.03.2020 | 17:33

Ми тоя к’ви ги ръси, типичен мушмул майна : “ Процедурата е доста дълга и изисква попълване на документи в районното кметство ” Пълни дебили майна, хвани единият - удари другият и няма да сгрешиш.

Отговори
0 1
irinka

irinka

19.03.2020 | 15:58

"Марица", ударихте дъното с това крайно неподходяшто за драмата на тази бедна старица заглавие!

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?