Следвайте ни

Борисов: Държавната хазна е пълна

viber icon

Държавната хазна е пълна. Как ще е празна хазната? Всяка година има ръст на доходите. Но той не е длъжен да го разбира това президентът Радев.

Това заяви премиерът Бойко Борисов в LIVE включване на "Господари на ефира" по повод коментара на държавния глава за актуализацията на бюджета.

Това, което взимаме като решение и вкарваме в парламента, е за да се подготвим. Ние сега имаме 5-7 млрд. да попълним, няма да харчим сега. Но в един момент ще останем без пари.

Сега ще дебнем пазарите. Никой не ни кара да бързаме. Не е казано, че ще изхарчим парите. Колкото по-малко изхарчим по време на кризата, толкова по-добре", посочи той.

"Правим го, за да имаме актуализация до края на годината и да не тичаме постоянно до парламента. Просто искаме да се подготвим Системите са пълни с пари. Иначе откъде даваме повече пари за Великден за пенсионерите, откъде въвеждаме правилото 60/40?”, попита Борисов.

"Бяхме първите, които реорганизираха икономиката си, хиляди облекла за хората на първа линия... Колегите със сълзи се молят, защото всички имаха по 7-8 хил. облекла", подчерта премиерът. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Мира

31.03.2020 | 19:32

Нека премиерът да се спре на един отговор - пълна или празна. Самият той веднъж казва, че имаме три милиарда , а после, че сме с три милиарда назад. Тези думи ги изрече още в началото на кризата, при положение, че нищо не са купували и още нищо не са плащали на хората. Да не говорим за това, колко хора и фирми и банки направиха дарение.

Отговори
0 0

Джевдет

31.03.2020 | 19:04

Голям спестовник ни е премиера обаче обича да се запасява с консерви пусти селски навици!

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?