Следвайте ни

200 гимназисти в Пловдив се записаха за ваксини от понеделник

viber icon

Най-рано в понеделник ще започне ваксинацията на учениците от пловдивските гимназии, съобщи директорът на РЗИ Пловдив д-р Ваня Танчева – Манчева. Това стана възможно след като здравното министерство разреши имунизацията на деца над 12 години. Досега инжекции срещу ковид се биеха само на навършилите 16 г.

Учениците между 15 и 18 годишна възраст от Математическата гимназия „Акад. Кирил Попов”, ЕГ „Пловдив” и ЕГ „Иван Вазов” ще са първите, които ще получат доза от препарата на Pfizer/BioNTech. Желание децата им да бъдат ваксинирани са заявили родителите на 200 гимназисти.

Ваксинацията е трябвало да започне още тази седмица, но поради организационни проблеми е отложена за другата седмица. Също така много от пожелалите имунизация са се отказали, въпреки първоначалното им желание.

„Намаляха много желаещите от ЕГ „Пловдив”, нямаме обяснение защо. Записаните деца бяха 80, но повечето са се отказали и вече са само 16“, съобщи д-р Ваня Танчева – Манчева.
 
Въпреки това, от РЗИ имат готовност и всички желаещи да се ваксинират ще имат тази възможност, подчерта д-р Танчева. 
 
„В големите гимназии имаха много изпити през последната седмица, което попречи на организацията. Идеята беше те да бъдат ваксинирани докато са още в училище, за да може учебният процес да протече по-спокойно“, обясни още шефката на здравната инспекция.
 

 
 

Златна Недева

Златна Недева

Журналист

Златна Недева е завършила мултимедийна журналистика в Бормутския университет в Англия. Работила е като радиожурналист в няколко английски медии. Присъединява се към екипа на „Марица“ през 2021 година.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

На вниманието на фармацевтичната сган и техните подлоги!

На вниманието на фармацевтичната сган и техните подлоги!

22.06.2021 | 16:36

Не закачайте децата идиоти! Знаете ли какво се случва, когато чуждо РНК попадне в бързоразвиващ се организъм? Не правете така, че хората в бяло да станат "персона-нон-грата" по училищата!

Отговори
16 8
Ma-мka Ви ...

Ma-мka Ви ...

22.06.2021 | 16:34

Не са се записали, а са ги записали родителите им, които освен да слушат чалга друго очевидно не могат:(

Отговори
13 9

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?