Следвайте ни

Вече има бутик с дрехи само за вегани

viber icon

„Vegan Fashion Library“ е името на първия бутик, открит в Лос Анджелис, САЩ, посветен на веган модни марки. Това означава, че в него са налични само екологични, вегански и творения на компании, които работят по устойчива мода.

„Ние водим към положителни промени чрез осъзнаване и творчество. Нека използваме тази възможност да помислим за причината за пандемията, да погледнем отвъд физическата дистанция и да създадем ново съзнание, което да промени поведението“, казва Емануел Риенда, основател на Vegan Fashion Week (Веганската седмица на модата), пише novini.rozali.com.

Офертата на този бутик включва дрехи, бижута и модни аксесоари. Това е първият магазин, посветен на етично-вегански дизайнери и иницииран от Веганската седмица на модата. 

В този бутик можете да намерите творения, изработени от иновативни материали като веганска коприна, растителна вълна и кактусова кожа.

Ще има и възможност за избор и покупка онлайн.

„Модната индустрия страда и веган дизайнерите са решили да направят стъпка по-далеч и да работят самостоятелно с други по-малко известни материали. Създадох тази веганска модна концепция, за да ги подкрепя. Много брандове не ми плащат, така че аз лично инвестирам в тази област. Трябва да работим за насърчаване на състраданието към животните и планетата, така че да можем да реагираме креативно на случващото се, което представлява пандемия, причинена от насилието над животни“, каза Риенда.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?