Следвайте ни

Ваксината идва! Доставят "Пфайзер" в складове в САЩ и Европа

viber icon

Американската авиокомпания "Юнайтид еърлайнс" вчера започна да доставя ваксина срещу коронавируса, произведена от фармацевтичната компания "Пфайзер", до складове в САЩ и в Европа, съобщи в. "Уолстрийт джърнъл".

По данни на вестника, "Юнайтид еърлайнс", в сътрудничество с "Пфайзер" е започнала доставките на ваксината с товарни чартърни полети. В момента се зареждат складове в американския щат Мичиган и в Белгия, предаде БТА.

По-късно са планирани доставки в щата Уисконсин и в Германия.

За извършване на доставките авиокомпанията е поискала от федералното авиационно управление (ФАУ) на САЩ разрешение за транспорт на 6,8 тона сух лед, което е пет пъти повече от разрешеното по закон.

Ледът е необходим за поддържане на ниска температура на борда, за да може ваксината да се съхранява безопасно.

Миналата седмица германската фармацевтична компания БиоНТек и нейният американски партньор "Пфайзер" изпратиха до управлението по санитарен надзор на качеството на хранителните продукти и медикаменти в САЩ искане за регистрация на ваксината срещу коронавирус.

Специалисти от надзорния орган ще проучат искането, а след това то ще бъде разгледано и от колегия независими експерти, които трябва да се съберат на 10 декември.

По този начин, използването на ваксината в извънредни ситуации може да бъде одобрено около средата на декември.

По-рано БиоНТек и "Пфайзер" казаха, че са готови да започнат разпространение на ваксината до няколко часа след одобрението й, и че ефективността й е 95 процента.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Отвори уста

Отвори уста

28.11.2020 | 13:08

Отвори уста мойто момче. Земи тач шепа хапчета в тиквата. Добре е ве. Добре ша си, повярвай ми!

Отговори
1 0
Мутата

Мутата

28.11.2020 | 10:38

Да си я наврът в гъза.

Отговори
4 2
АнтиКовид

АнтиКовид

28.11.2020 | 10:20

Искам да видя публични ваксинации на политиците, милиардерите,но с ваксината от общите бройки,на простосмъртните. На площада,пред телевизията. И най вече на собственика на компанията производител.

Отговори
6 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?