Следвайте ни

В Австралия се развеждат с помощта на изкуствен интелект

viber icon

Правителството на Австралия представи нова онлайн услуга за двойки, които са решили да се разведат. Изкуственият интелект Amica поема работата върху подялбата на имуществото, изработването на споразуменията за родителските права и регистрацията на бракоразводния договор.

Твърде често един развод се проточва дълги месеци и води до съдебни дела, при които двете страни не могат да достигнат до споразумение. За да реши този проблем, Австралия създаде софтуерен инструмент на базата на на ИИ Amica, пише kaldata.com. Проектът е струвал на федералното правителство 3 милиона австралийски долара.

Безпристрастният изкуствен интелект ще търси най-подходящото решение за всяка двойка и обективно ще оценява имуществото и интересите на бившите партньори. Amica дава възможност да се избегнат емоционалните разговори и неудобни срещи понеже става посредник в между двете страни и съхранява цялата информация в електронен облак.

Федералното правителство, което одобри тази програма заяви, че Amica е подходящ за „сравнително дружелюбните“ съпружески двойки и може да решава какви трябва да са родителските права и задължения.

Ръководителят на този проект Габриел Кени счита, че ИИ ще намали разходите за юристи по време на бракоразводния процес, ще опрости работата на юридическите кантори и ще намали натоварването на съдилищата.

„Хората ще могат да решат своите проблеми без да харчат десетки хиляди долари за дълги юридически баталии“.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?