Следвайте ни

Скандална турска актриса го отнесе заради Ковид

viber icon

Известната млада турска актриса Мерве Болугур (Merve Boluğur), която е известна у нас от телевизионните сериали „Север Юг“, (Kuzey Güney), „Великолепният век“ (Muhteşem Yüzyıl), "Малки тайни" (Küçük Sırlar), си изпати заради епидемията от коронавирус. Атрактивната хубавица беше глобена тези дни заради това, че многократно е видяна без маска на обществени места в Истанбул. 

В своя защита в социалните медии тя помести снимка и като написа под нея „Аз съм на разстояние по рождение“. 

Актрисата стана популярна в турската жълта преса с фрапантното си поведение.  По време на епидемията от коронавирус много потребители в социалните мрежи призоваваха 33- годишната Мерве Болугур да носи маска.

Тя много пъти е била виждана и заснемана от папараците да се движи по улиците на града с открито лице. Носенето на маски и на открити места в Турция обаче е задължително и неспазването на закона се санкционира с 900 турски лири (200 лева). 
Според разследване на вестник "Хюрийет", това е нейната втора глоба за същото нарушение. 

На въпрос защо не носи маска в интервю, Болугър каза: „Аз съм човек спазващ дистанция." и надменно допълни "Не нося маска, защото съм родена със социално разстояние."

Актрисата заяви, че и за в бъдеще не възнамерява да носи маска на открито. Което допринесе за гнева на последователите ѝ в социалните медии, катко и сред турските медии. 
 
 

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?