Следвайте ни

Скандал! Църква се рекламира с Христос като трансджендър

viber icon

Страни хора са исландците. Националната църква организира рекламна кампания, с която се опитва да привлече децата да се запишат на неделно училище. И стана скандалът!

Причината – в нея Исус Христос е изобразен като трансджендър, с брада, бяла рокля, с големи женски гърди и грим, при това – танцуващ под дъга, съобщава местният вестник Morgunbladid.

Църквата публикува рекламата на страницата си в социалната мрежа, но скоро след това я премахна. Веселият Исус обаче ще се показва в автобусите на Рейкявик още поне две седмици, подчертават от редакцията.

Говорител на Църквата обясни, че е естествено Исус да се явява на хората във всички възможни форми и облици. По този начин Църквата празнува разнообразието, допълни той. „Разбираме, че не всички са съгласни, че Христос трябва да изглежда така, и, разбира се, уважаваме тяхното мнение“.

В същото време говорителят обяви, че в рекламната кампания ще последват и други образи на Исус от същия художник. „Скоро ще публикуваме нова реклама и ще видите как Исус изпълнява своята роля в решаването на екологични проблеми“, каза той.

Цената на кампанията е около 14 800 американски долара, отбелязва изданието.

На годишното събрание на Националната църква беше публикувано следното изявление: „Националното църковно събрание съжалява, че образът на Исус в рекламата на неделното училище е наранил хората. Искахме да подчертаем многообразието, а не да нараним или шокираме хората".

Говорителят на Националната църква на Исландия обаче подчерта: "Църквата не се извинява за изображението. За нас е толкова важно да насочим вниманието към въпроса за многообразието, както и да зачитаме мненията на онези, които не харесват този конкретен образ на Христос“.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?