Следвайте ни

Сбъдва се злокобната прогноза на J.P. Morgan за световна финансова катастрофа през 2020 г.

viber icon

В „J.P. Morgan“ вече разполагат с дата за следващата финансова криза и знаят колко лоша ще е тя. Банката направи страшната си прогноза в доклад още миналата година, пише блиц.

Според банковата институция, десетилетие след фалита на четвъртата по големина банка в света „Lehman Brothers“ и колапса на пазарите, стратезите на „J.P. Morgan“ вече са успели да изчислят времето и тежестта на следващата финансова криза.

Използваният нов модел се базира на продължителността на икономическата експанзия, потенциалната продължителност на следващата рецесия, степента на задлъжнялост, цените на активите и нивото на дерегулация.

Прогнозата е, че следващата финансова криза ще порази САЩ през 2020 г. със спад на икономиката от около 20%.

Цените на газта и петрола ще паднат с 35%, индустриалните метали ще поевтинеят с 29%.

Цената на застраховката на дълга на развиващите се страни – т. нар. лихвен суап, ще скочи средно с 2,79 процентни пункта. Стойността на активите им ще падне с 48%, а валутите им ще поевтинеят с 14,4%.

Преминаването от активно към пасивно управление на активи, намалява способността на пазара да предотвратява и да се възстановява от сътресения.

В същото време, според „J.P. Morgan“, изглежда, че политиците нямат необходимото парично и фискално пространство, за да извадят икономиките от следващата рецесия.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?