Следвайте ни

Раят е на една крачка от Пловдив! 94 плажа в Халкидики със "Син флаг" за 2020 г.

viber icon

Ликувай, народе, няма карантина, няма картечница по пътя към гръцките плажове, които и тази година получиха уникално признание! Министърът на туризма на комшиите се похвали днес, че 497 плажа са получи "Син флаг" за 2020 г.

За щастие на българите най-голям процент от тях - 94 места, се намират в Халкидики или на един хвърлей място.  "Син флаг" се присъжда на плажове с безупречна чистота на водата и ивицата.

Освен това признанието са получили 14 гръцки марини и 6 яхти, които причиняват НУЛЕВО ЗАМЪРСЯВАНЕ на морето.

На Гърция се падат 13 процента от плажовете със "Син флаг" в програмата, която обхваща 47 държави. Лидер за 2020 година е Испания.

България може да се похвали с 14 подобни плажа и едно пристанище.

Ивайло Йолчев

Ивайло Йолчев

Редактор

Ивайло Йолчев е работил във вестниците "7 дни спорт", "Планета спорт" и "Стандарт", агенциите Standartnews и OFFnews, както и в PR сферата. Носител на журналистическата награда "Черноризец Храбър" за 2011 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Чичо

22.05.2020 | 21:27

Бедни а на море в Гърция , Турция и тн. И всяка година все повече .

Отговори
5 6

@@@@@

22.05.2020 | 20:04

И после защо ходим в Гърция на море , ами който не е ходил и на двете няма как да проумее разликата , - пример - по бг черноморието само на паркираш пред магазина ( неправилно) и си глобен , а в Гърция по това никога не може да се случи . 2пример - гръка е опитен да ти извади и последното евро но по начин който ще те накара да се върнеш пак там , а българските бизнесмени по бг морето щом ти вземат парите и почивката и отношението са до там.

Отговори
11 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?