Следвайте ни

Японка счупи рекорда за дълголетие, влезе в "Гинес"

viber icon

Най-възрастната жена на планетата, японката Танака Кане, стана на почтената възраст от 117 години и 261 дни, „счупвайки“ рекорда на своя сънародничка, съобщава агенция Киодо.

Предишният рекорд за дълголетие бе на сънародничката ѝ Наби Таджима, жителка на остров Кикай в префектура Кагошима, югозападна Япония, която почина през април 2018 г., според Министерството на здравеопазването, труда и социалните грижи.

Още през март миналата година Танака, която живее в старчески дом във Фукуока, е регистрирана в книгата на рекордите на Гинес като най-възрастния човек на планетата.

Тя отпразнувала рекорда с любимото си питие – чаша газирана напитка и шоколадови пръчици, облечена в жилетка, която и подарил шейсетгодишния ѝ правнук Ейджи, съобщават японските медии.

Семейството ѝ обяснява, че поради мерките срещу пандемията е трудно с посещенията в дома, но уверява, че дамата е в чудесна форма и възнамерява да изкара до 120, че и повече.

"Дори сред новата пандемия от коронавирус, баба ми е добре и изглежда, че се радва на живота си всеки ден. Като семейство сме щастливи и горди от новия ѝ рекорд", заяви пред местните медии Ейджи.

 Япония 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?