Следвайте ни

Пингвин на 30 г. получи специални обувки и вече може да плува

viber icon

Възрастният пингвин Енрике от вида Eudyptes chrysocome, който живее в зоопарка в Сейнт Луис, САЩ, получи специални ботушки. Те били осигурени от загрижените служители на зоологическата градина за облекчаване на артрита му, пише сайтът на сп. "Пийпъл".

Поради напредналата си възраст от 30 г. Енрике е развил артрит и мазоли на крачетата и ходенето и плуването му причиняват болка и неудобства. Само за сравнение, в дивата природа пингвините живеят около 10 години.
 

Първоначално ветеринарите са се опитали да облекчат страданията на възрастния пингвин със специален мехлем. Мазилото обаче е трябвало да се прилага всеки път след къпане и в крайна сметка не е дало резултат. 

Търсейки начин да помогнат на Енрике, специалистите са били осенени от брилянтна идея.

Ветеринарният лекар Джими Джонсън се сеща, че в друга зоологическа градина е виждал лебеди, които заради проблеми с крайниците носят специални обувки. Джонсън предлага идеята за Енрике да бъдат направени ортопедични ботушки.
 Обувките на пингвина са изработени в черно и червено, изглеждат като истинските му крачета и се прикрепват към тях с мека каишка. Всяка сутрин служителите на зоопарка обуват ботушките на Енрике и ги събуват вечер преди сън.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?