Следвайте ни

Москва удвои шокиращо броя на починалите от COVID-19

viber icon

Москва изнесе шокиращи данни, като увеличи над два пъти броя на починалите от коронавируса за април. Очаквано, столицата е най-голямото огнище на заразата в Русия.

От градския департамент по здраве уточниха, че смъртните случаи за месеца са 1561, а не 639. Говорител уточни, че са прибавени доста случаи с първоначално противоречиви данни.

Те са изследвани допълнително за COVID-19 и са получили потвърждение. Смята се, ме заразата е изиграла при тях ролята на катализатор за фаталния край на столичаните.

Русия има дотук близо 380 000 заразени, което й отрежда трето място в света след САЩ и Бразилия. Властите признават за едва 4142 смъртни случая в цялата страна. На обвиненията, че манипулира данни, правителството отговаря, че просто има изградена отлична ранна профилактика с масови тестове.

 

Ивайло Йолчев

Ивайло Йолчев

Редактор

Ивайло Йолчев е работил във вестниците "7 дни спорт", "Планета спорт" и "Стандарт", агенциите Standartnews и OFFnews, както и в PR сферата. Носител на журналистическата награда "Черноризец Храбър" за 2011 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?