Следвайте ни

Медсестра по бански разбуни Русия и засенчи Путин

viber icon

Медсестра се пусна по бански  под защитния костюм да помага на болни от коронавирус в Русия и вдигна на крак цялата държава.

Снимката на полуголата млада жена стана тема №1 в социалните мрежи и предизвика бурни дебати. За нула време,  23-годишната Надежда Жукова стана по-популярна и от президента Владимир Путин, който призна, че се бои от втора вълна на епидемията.

Симпатичната медсестра завършила наскоро Рязанския медински университет, се разгорещила, докато раздава медикаменти в отделението за пациенти с COVID-19 в областната болница на град Тула. 

Още преди да се разбере самоличността ѝ обаче, спрямо нея се изсипаха сериозни критики за липса на сериозно и отговорно отношение към заразата.

В крайна сметка регионалният отдел на министерството на здравеопазването и ръководството на болницата са се разбрали да наложат дисциплинарно наказание на младата медицинска сестра заради вида ѝ. На Жукова е направена официална забележка за неспазване на изискванията за медицинско облекло. Междувременно целият персонал на болницата е получил "разяснителна беседа" за това какво е и какво не е удачно в работна среда и като отношение към пациентите.

Според местните медии пък провинилата се медицинска сестра пък е излязла в отпуск след инцидента и е закрила всичките си профили в социалните мрежи след този внезапен прилив на внимание към нея.

Но докато някои продължават да критикуват 23-годишната Жукова заради избора ѝ на облекло под защитния гащеризон, се появиха и много хора, които да застанат на нейна страна.
Редица медици и дори политици се обявиха срещу острите критики спрямо нея, като тя дори получи благодарност "за самоотвержената работа" от губернатора на Тулска област.

 Депутатът от горната камара на руската Държавна Дума и член на комисията по социална политика Владимир Круглъй коментира, че не вижда никакво нарушение на етиката или нарушение на нормите за носене на защитно облекло

"Така се е облякла тогава, направили са й забележка. И толкова. Не бива да има разправа срещу момичето", допълни още Круглъй пред журналисти.

Много медици застанаха зад Жукова, обяснявайки за трудностите и неприятните усещания от носенето на защитен костюм.

"Нека всички, които коментират, вместо да обиждат едно бедно момиче, поне веднъж да влязат в защитената зона на болницата в такъв костюм. Тогава ще разберат какво е хипоксия. Нека да разберат какво е да излезеш навън и да трябва да се държиш за стената, за да не изгубиш съзнание, а после да коментират кое е етично и кое - не.

Направила е така, не за да се фръцка пред пациентите, а за да не умре там. Когато при нас в Санкт Петербург е 8 градуса, носим пижами под защитния костюм. Когато стане 25 градуса, ще изглеждаме по същия начин като нея", коментира изпълнителният директор на Асоциацията на медицинските сестри в Русия Валерий Самойленко.

Макар и наказана и разпъната на кръст от пуританите, Жукова получи и бонус за полуголото си дежурство. Пред "Дейли мейл" собственикът на компанията, произвела банския костюм, който медсестрата носи, заяви, че е готов да ѝ изпрати безплатно нови ексклузивни продукти от марката.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?