Следвайте ни

Германия отхвърля санкциите на САЩ срещу "Северен поток 2

viber icon

Германия следи отблизо развитието на ситуацията около газопровода "Северен поток 2", включително в САЩ. Това подчерта говорителката на германското министерство на икономиката по време на пресконференция.

"Ние не коментираме това. Нашата позиция относно екстериториалните санкции също е ясна. Ние ги отхвърляме", изтъкна тя.

Вчера стана известно, че в Сената на САЩ е бил внесен законопроект за разширяване на санкциите срещу проекта за газопровод. Предлага се да се въведат ограничения за застрахователните компании, обслужващи кораби, които работят по изграждането на "Северен поток 2".

Документът е внесен от петима членове на Сената и от двете партии, включително сенатора републиканец от Тексас Тед Круз.

В края на миналата година САЩ приеха бюджета си за отбрана. Той включваше санкции срещу компании, участващи в реализирането на "Северен поток 2". Швейцарската компания Allseas, ангажирана с полагането на тръбите, спря работа.

Коментари (1)

irinka

irinka

05.06.2020 | 21:06

Ще стане като с тъщата дето не искала да яде гъби...И защо им е този поток, нали Грети Тумберг им каза че това е лошо? Пък и зелените не бива да се съгласяват, да си карат на вятърни мелници.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?