Следвайте ни

ЕС готов да отговори на удар от САЩ

Франция разчита на солидарност от европейските си партньори в случай на нови американски мита върху френски стоки. Това обяви френският финансов министър Бруно льо Мер, цитиран от France 24.

Според него европейските страни трябва да са готови на отговор при подобни действия на американската администрация. Новите мита могат да са насочени към продукти като френското шампанско, сирене и други продукти.

Планират се мита от 100% за внос на стойност от $ 2.4 млрд. Според френският представител американските планове са недопустими.

„Смятаме, че не трябва да има нови санкции. Това не трябва да става между съюзници, защото не е приемливо за икономиката.
Ние сме готови да приемем решението на Организацията за икономическо сътрудничество във връзка с дигиталния данък, ако и САЩ направят същото. В случай на американски санкции, ЕС ще бъде готов да отговори“, заяви Льо Мер.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп вече разкритикува френското решение за налагане на нови данъци върху големи дигитални компании, като заяви, че ЕС се отнася несправедливо към неговата страна.

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?