Следвайте ни

Ердоган: Мирът в Карабах зависи от изтеглянето на Армения

viber icon

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че прекратяването на огъня в Нагорни Карабах е възможно само ако арменските сили се оттеглят от сепаратисткия регион и останалата част от Азербайджан.

"Пътят за трайно прекратяване на огъня в този регион зависи от оттеглянето на арменците от всяка част на азербайджанска територия," каза Ердоган.

Той добави още, че е неприемливо САЩ, Русия и Франция да участват в преговорите за прекратяване на огъня в спорния кавказки регион, тъй като са пренебрегвали проблемите там в продължение на около 30 години.

Франция, Русия и САЩ днес апелираха за незабавно прекратяване на огъня в Нагорни Карабах, призовавайки за незабавно връщане към преговорите.

"Призоваваме за незабавно прекратяване на военните действия между съответните военни сили",
заявиха президентите на Франция, Русия и САЩ в съвместно изявление в качеството си на съпредседатели на Минската група на ОССЕ.

"Ние също така призоваваме лидерите на Армения и Азербайджан да се ангажират незабавно да подновят съществени преговори, добросъвестно и без предварителни условия, под егидата на съпредседателите на Минската група на ОССЕ."

Групата е създадена през 1992 г. за посредничество в мирното разрешаване на анклава Нагорни Карабах в Южен
Кавказ.

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?