Следвайте ни

Елизабет II с извънредно решение за Хари и Меган!

viber icon

Британската кралица Елизабет II се съгласи да има „преходен период“ в оттеглянето от задълженията като членове на кралското семейство на принц Хари и съпругата му Меган Маркъл.

През този период херцозите на Съсекс ще прекарват времето си в Канада и Великобритания, пише Блиц. В изявление на кралицата се казва, че „изцяло подкрепя“ желанието им за нова роля, но „би предпочела те да останат на пълно работно време членове на Кралското семейство“.

Предстои да се свърши още работа по "сложните въпроси", но тя очаква окончателните решения да бъдат взети в следващите дни, каза Елизабет II.

Британския кралски двор проведе среща, посветена на преодоляването на кризата, която създадоха принц Хари и Меган Маркъл с решението си да напуснат кралското семейство.  В изявление след срещата Елизабет II заяви, че са се състояли "много конструктивни дискусии". 

Достигнато е споразумение принц Хари и Меган Маркъл да балансират времето си между Великобритания и Канада. Известно е, че в кралския двор трескаво е било работено за изработването на набор от опции за новата роля на Хари и Меган. 

Сред въпросите, които са били препъни камък, са били местожителството, визите, данъците и сигурността. За тяхното пълно изглаждане ще е необходимо малко повече време. 

Междувременно кралският двор се страхува от откровено интервю на Съсексови, вероятно пред близката им приятелка Опра. 

Кралицата е разкрила, че кралското семейство "е провело много конструктивни дискусии" относно бъдещето на принц Хари и Меган Маркъл, но призна, че все пак би предпочела Съсексови да останат "изцяло ангажирани с кралския двор". 

Нейно Величество също добави, че ще има "преходен период", в който Хари и Меган ще делят времето си между Великобритания и Канада. 

Хари, принц Уилям и принц Чарлз бяха видени да напуснат безпрецедентната среща в отделни коли след повече от два часа преговори с Нейно Величество. 

Херцогът на Съсекс се изправи пред Нейно Величество, брат си и баща си за първи път, откакто обяви решението си да се откаже от титлата си. Известно е, че Меган се е включила в разговорите по телефона от Канада. 

В изявление, разпространено от Бъкингамския дворец, след преговорите, кралицата казва: "Днес моето семейство проведе много конструктивен разговор относно бъдещето на внука ми и неговото семейство". 

"Семейството ми и аз изцяло подкрепяме желанието на Меган и Хари да създадат за себе си нов живот като младо семейство. Въпреки това, ние предпочитаме те да запазят статута си в кралското семейство. Ние уважаваме и разбираме тяхното желание да водят по независим живот, като семейство, оставяйки ценна част от моето семейство".  

"Хари и Меган ясно заявиха, че те не искат да разчитат на държавни средства в новия си живот". 

"Затова бе договорено, че ще има период на преход, през който Съсексови ще прекарват времето си в Канада и Великобритания". 

"Има сложни въпроси, които предстои моето семейство да реши. Има много работа за вършене, но аз настоях окончателното решение да бъде взето през идните дни". 

Херцогът на Съсекс иска от 93-годишната си баба, баща си и брат си да му позволят на него и на съпругата му да запазят титлите си, докато живеят зад граница и работят по посока на своята "финансова независимост", печелейки пари благодарение на марката "Съсекс". Според експерти, марката се оценява на до 400 милиона британски лири. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?